Oliver Mandić: Porodični odmor u Trebinju

Oliver Mandić: Porodični odmor u Trebinju

Autor: | 15/09/2012

0

Harizmatični muzičar Oliver Mandić, koji se popularnost stekao osamdesetih godina prošlog veka, celog leta boravio je u Trebinju sa porodicom. Sa suprugom Majom, sa kojom je se oženio pre dvanaest godina, i sa njihovom dvoipogodišnjom kćerkom Hanom boravio je u njihovom stanu u Trebinju, odakle je njegova žena rodom. Proslavljeni pevač, kompozitor i producent tokom odmora, koji je otpočeo od prvog dana juna, proslavio je rođendan. Popodnevnim ručkom u restoranu u gradu na reci Trebišnjici Oliver je obeležio pedeset deveti rođendan u društvu najbližih. Osim njegove supruge i kćerke, na ručku je bila Majina porodica, otac i majka, kao i brat sa petogodišnjim sinom Andrejem. Inače, tokom tromesečnog odmora porodice Mandić u jednom od najlepših gradova Bosne i Hercegovine, malena Hana i Andrej su se divno družili i uživali u zajedničkim igrama.
Iako je muzičar prošle godine velikim slavljem u „Red Shoes“ kafeu na Adi Ciganliji proslavio rođendan, ovog leta je izabrao drugačiju vrstu slavlja, jer mu prija mir. Naime, pevač, koji je rođen u Užicu, u mirnom Trebinju našao je potreban mir kako bi se maksimalno koncentrisao na završetak kompozicija za svoj dugo najavljivani, povratnički album. Oliver je poznat po perfekcionizmu i temeljno se priprema za povratak na scenu posle dvadeset šest godina diskografske pauze.
Nove muzičke numere, koje na odmoru Mandić vredno uvežbava i priprema, naći će se na prvom diskografskom izdanju muzičke izdavačke kuće „Prve televizije“, a dogovori oko izdavanja albuma se približavaju kraju. Nekoliko puta Oliver je zbog posla, odnosno sastanaka sa čelnicima izdavačke kuće „Prva rekords“, morao da otputuje u Beograd. Budući da stan u Trebinju porodica poseduje već tri godine, muzičar je deo svoje muzičke opreme prebacio iz beogradskog doma, pa ima i klavir na kom neumorno svira. Pored toga što je posvećen pripremama novog albuma, Oliver svakodnevno pronalazi nekoliko sati tokom dana da se posveti svojoj mezimici. Igra sa njom u stanu, svira joj na klaviru, ali je i vodi u parkove i igraonice "pod vedrim nebom“.
Tokom odmora, porodica Mandić je nekoliko puta posetila Crnogorsko primorje, budući da je Trebinje na pola sata vožnje automobilom od mora. Nekoliko dana su proveli u malom morskom mestu Njivice, nadomak Herceg Novog, a boravak u tom delu primorja Oliver je iskoristio da se vidi sa kolegom, poznatim kantautorom, Vladom Georgievim. Prijatno vreme u druženju proveli su na popodnevnom ručku u kafiću „Tvins“, u Herceg Novom, a sa Oliverom je bila njegova supruga Maja i kćerka koja će krajem decembra napuniti dve godine.
Prijatelji bračnog para Mandić ističu da je slavni muzičar inspiraciju za pesme koje će se naći na novom albumu crpeo iz velike ljubavi prema kćerki, čije je rođenje oplemenilo život jednog od najpopularnijih izvođača nekadašnje jugoslovenske muzičke scene.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin