Aleksandra Berček-Jelić: Kreativna energija i radost drugog stanja

Aleksandra Berček-Jelić: Kreativna energija i radost drugog stanja

Autor: | 11/10/2012

0

Atraktivna violončelistkinja i frontmen benda „Studio Alektik“ Aleksandra Berček-Jelić, koja je u srećnom braku sa gitaristom kultne „YU grupe“, muzičarem Petrom Jelićem, u šestom je mesecu trudnoće. Uspešna muzičarka, koja sa suprugom vodi poznati novosadski centar za muzičko obrazovanje „Kulturno sklonište“, u harmoničnom je braku sa Petrom od 2010. godine. Bračni par je srećan zbog lepe vesti koja im je dala i kreativni polet, pa su uneli neke novine u svoj poznati centar za muzičko obrazovanje.
Lepa Novosađanka, koja ne nastupa otkako je u drugom stanju, ne krije sreću, dok započinje razgovor za magazin „Hello!“.
- Drugo stanje sam u početku doživela kao veliku promenu, pre svega zbog toga što sam od trenutka kad sam saznala za trudnoću prestala da nastupam sa “Studijom Alektik”. Prva tri meseca trudnoće sam prespavala. Već početkom leta postala sam aktivnija, a čim sam osetila bebine pokrete i postala svesna svoje buduće uloge, počela sam da uživam na pravi način. Petar i ja smo zaljubljenici u Frušku goru i svaki slobodan trenutak koristimo da uživamo u našoj maloj kući iz bajke, na obodu Nacionalnog parka, koju naši prijatelji zovu “Ivica i Marica”. Ovo leto je bilo idealno za šumski hlad i prošlo je u znaku roštilja, kotlića, talandare i mnogo dobrog druženja sa prijateljima i dugim šetnjama po šumi - kaže talentovana umetnica, koja i dalje ne zna pol bebe, a pomno je izučavala literaturu vezanu za trudnoću.
- Sreća je što živimo u vremenu u kojem pol bebe ne sme da bude bitan. Svaki put na ultrazvuku iz radoznalosti pokušavamo da saznamo pol, ali bebin stav je da ostane tajanstvena. Inače, svaka trudnica “stručnu” literaturu i sajtove izuči već u prvom trimestru, tako da nam za ostatak trudnoće ostaje samo beletristika. Ja sam već iscrpela svoju kućnu biblioteku i s nestrpljenjem očekujem "Beogradski sajam knjiga" koji će me snabdeti dobrim štivom za poslednju etapu trudnoće - kaže lepa muzičarka koja je počela da sanja i porođaj i bebu.
Nekonvencionalni bračni par, koji je brak sklopio na originalan način u Vankuveru, pred petnaest prijatelja iz tog grada, živi na relaciji Beograd - Novi Sad. Novosadski stan, u kome provode veći deo vremena, renovirali su početkom godine, pa je sve spremno za dolazak novog člana porodice. Aleksandra govori o svom suprugu, koji je veoma brižan prema njoj otkako je u drugom stanju.
- Određene životne situacije uvek nam pojačaju karakter, tako da onaj ko je nesiguran postane još nesigurniji, grub postane grublji. Moj suprug Petar, pošto je divan i nežan, postao je još divniji i nežniji, a ja još zaljubljenija.
Aleksandra govori o kreativnoj energiji koju oseća ot kako je u drugom stanju, te sa suprugom upravo realizuje nove poslovne ideje u njihovom centru za muziku, koji godinama uspešno posluje.
- Trudnoća je unela i neke kreativne promene u našu muzičku školu “Kulturno sklonište”, tako da je od oktobra ove godine počeo sa radom program za najmlađe “Muzika kroz igru”, koji je već na početku naišao na veliki odziv Novosađana. Posao nikada ne beži, a kako ćemo oblikovati život, zavisi od naše energije. Ona povremeno samo promeni prioritet, a svako novo i veliko iskustvo učini nas kvalitetnijim, posebno ako je ovako lepo - govori Aleksandra koja ističe da njene ideje ne miruju otkako je u drugom stanju.
- Pošto za mene ne postoji klasičan posao, tako ne postoji ni klasično bolovanje. Odlučila sam da ne nastupam, ali “Studio Alektik” veoma aktivno nastupa bez mene. Pored fenomenalnih koleginica, mog Petra, koji je preuzeo ulogu frontmena, i maestralnog Firčija, moje odsustvo u „Kulturnom skloništu“ i na sceni skoro se i ne primećuje. Aktivno nastupa i naš akustični kvartet “Alektik Pearls”. Iako mirujem, svakako ne miruju planovi i ideje.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti