Žarko Šešum: Čarolija roditeljstva

Žarko Šešum: Čarolija roditeljstva

Autor: | 07/12/2012

0

Simpatični sportista Žarko Šešum u nemačkom gradu Hajdelbergu gradi uspešnu rukometnu karijeru u klubu "Rajn Nekar Leven", dok sa suprugom Milanom uživa u svakom trenutku koji provedu sa osmomesečnom kćerkom Lenom. Posle brojnih pehova koji su ga pratili prethodnih godina, jedan od rukometnih junaka nacionalnog tima je otkad je postao otac osetio najveću čaroliju. Iako zbog plača bebe na treninge i utakmice često odlazi neispavan, uspešnom sportisti to ne predstavlja problem jer mu je Lena najveća radost u životu i to smatra sastavnim delom roditeljstva. Skladan odnos sa suprugom dolaskom novog člana u njihov dom postao je prisniji.
U razgovoru za magazin "Hello!" sportista lavljeg srca kaže da se sa suprugom odlično snašao u ulozi roditelja i da je glavna zvezda u njihovom domu mala Lena čijem je osmehu nemoguće odoleti.
- Lena ima osam meseci, još nije prohodala, ali puzi. Veoma je aktivna beba, ne drži je mesto, ona je naša mala „gusenica“ - kaže šarmantni rukometaš i u dahu nastavlja da iznosi utiske o detetu.
- Još ne priča, ali guguče i nemuštim jezikom pokušava da nam nešto kaže. Naljuti se kada je ne razumemo, pa se namršti i zaplače. Inače je mirna, nasmejana i dobra beba. S nestrpljenjem očekujem njene prve reči. Supruga misli da će prvo izgovoriti mama, a moja želja je da to bude tata. Mnogo je slatka, a njene majušne ruke i oči kojima me gleda, očaravaju me. Lepo napreduje i mojoj sreći nema kraja - kaže srećni otac kome nije trebalo mnogo vremena da se prilagodi novoj ulozi.
- Kada smo dobili kćerku, supruga i ja smo se odlično snašli. Lena je zdrava beba, rastu joj prvi zubići i u poslednje vreme nas malo više "maltretira", ali sve je to normalno i lepo. Ne smeta mi što neispavan idem na treninge i utakmice. Ona je moja princezica i sve joj je već sada dozvoljeno - kaže Žarko i objašnjava na koji način je dete oplemenilo i produbilo njegov odnos sa suprugom.
- Podizati dete je velika radost, ali i odgovornost. Mi smo mladi roditelji, ali smo zreli da možemo sa ozbiljnošću da gajimo i vaspitavamo dete. Meni je beba, moja Lenica, kako je zovem, oplemenila dušu. Poljupci i gugutanje sa njom leče me od svih dosadnih i teških trenutaka, povreda, nervoze pred mečeve. Lena nas je još više zbližila i ojačala našu ljubav.
Popularni rukometaš prisustvovao je porođaju svoje supruge, što je za njega bio nezaboravan događaj, posle čega suprugu više ceni i smatra da su sve žene veliki junaci. I pored brojnih obaveza u matičnom klubu "Rajn Nekar Levenu" i reprezentaciji Srbije, Žarko koristi svaki trenutak da provede sa suprugom i kćerkom. Teško mu pada razdvojenost, ali miran je kada zna da su dobro i da često nisu same. U posetu im dolaze roditelji, a najveću pomoć imaju od Milanine majke.
- Nemamo kućnu pomoćnicu ni bebisiterku. Sve možemo sami uz pomoć naših roditelja i familije. Supruga je stalno uz Lenu, a nedavno nam je njena majka bila u poseti. Milana se odlično snalazi u ulozi majke, brižna je, pažljiva i nežna. Zbog treninga u klubu i reprezentativnih obaveza često sam daleko od njih, ali se svakog dana čujem sa Milanom. Miran sam jer znam da su dobro, da im ništa ne nedostaje. Trudim se da sve slobodno vreme provodim sa njima. Nema ničeg lepšeg nego kada mi se Lena, posle nekoliko dana odsustva, obraduje šireći ručice u iščekivanju mog toplog zagrljaja - kaže na kraju za "Hello!" presrećni otac osmomesečne devojčice.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti