Aleksandar Milić Mili: Dobar suprug i popustljiv otac

Aleksandar Milić Mili: Dobar suprug i popustljiv otac

Autor: | 13/05/2011

0

Kompozitor Aleksandar Milić Mili našao se u ulozi člana žirija i u drugom serijalu emisije „Ja imam talenat“. Zajedno sa Danicom Maksimović i Ivanom Tasovcem odlučuje o sudbini brojnih kandidata koji različitim umećem pokušavaju da izađu iz anonimnosti i osvoje novac. Nije se dvoumio da prihvati poziv organizatora da, i pored brojnih obaveza koje ima u svom muzičkom studiju, ponovo bude deo ovog šou-programa.
- Ovaj šou prikazuje drugačiju sliku naših prostora za koju smatram da je mnogo bliža pravoj istini, što me je navelo da bez razmišljanja budem deo druge sezone. Što se kandidata tiče, njihov kvalitet nije popustio. Divno je videti čime se sve ljudi kod nas bave. Kroz ovu emisiju mnogo toga sam naučio o mladima, njihovim interesovanjima i potrebama. Imamo velike kapacitete u svim vrstama umetnosti i nauke. Moji kriterijumi se nisu promenili u odnosu na prethodni serijal. Jedina promena je u tome što sam prošli doživljavao kao svoj televizijsku debi, a sada sam sigurniji u sebe ili sam bolje zakamuflirao to televizijsko neiskustvo - priča Mili koji priprema pesme za svoj drugi samostalni album „Miligram 2“.
Uspeh prethodnog, sa koga su skoro sve pesme postale veliki hitovi, daju mu snagu i podstrek da sada bude bolji.
- Pisanje pesama za „Miligram 2“ je pri kraju i planiram da ga objavim u decembru. Preda mnom je velika odgovornost da svojoj publici ponudim nešto drugačije. Ako se ne nudi ništa novo, onda ne vidim svrhu izdavanja CD-a. U ovom poslu ponoviti se znači ići korak unazad. Na ovom projektu sarađivaću sa novim izvođačima zbog čega ću pokušati da pronađem vokale koji imaju kapacitet velikih zvezda.
Kompozitor ne može da se pohvali da mu je u životu uvek bilo lako. Odrastao je u lekarskoj porodici, a bezbrižnu mladost u Hrvatskoj prekinuo mu je rat. Otišao je u Prag, gde je diplomirao na „Fakultetu za biznis i administraciju“, posle čega se preselio u Beograd. Da bi sebi obezbedio bolji život počeo je da se ozbiljnije bavi muzikom i izgradio je uspešnu karijeru. U rodni Osijek odlazi kad god mu se ukaže prilika, ali njegova deca, četvorogodišnja Mia i trogodišnji Marko, još nisu išli sa njim.
- Osijek je prelep srednjoevropski grad. Građen je u isto vreme kada i Prag i njegova arhitektura se smatra jednom od najlepših secesija u Evropi. Volim da idem tamo. Uskoro ću ga posetiti sa porodicom. Jedva čekam da im pokažem mesta na kojima sam odrastao i za koja su vezani počeci moje karijere. Imam tamo mnogo prijatelja i kada sam sa njima, osećam se kao da mi je sedamnaest godina.
Iako je zbog posla često odsutan od kuće, trudi se da svoju decu ne zapostavi. Zbog toga tokom godine odvoji po nekoliko meseci za odmor kada odlaze na udaljene destinacije i posvećuju se zajedničkim trenucima.
- Mia i Marko često dolaze kod mene u studio gde planiram da im napravim igraonicu da bi što više vremena provodili u muzičkom okruženju. Bez obzira čime se bavili u životu, smatram da će im muzika razviti duhovnu stranu, a balans između svakodnevnog i duhovnog života je, po mom mišljenju, jedini pravi put ka istinskoj sreći.
Sa suprugom Ninom, koju je upoznao 2004. godine, kada je sa prijateljicama došla u njegov studio, izgradio je harmoničan odnos. U svemu mu je velika podrška, pa je ona prva koja čuje svaku novonastalu kompoziciju. Kada se šest meseci posle upoznavanja vratila iz Italije, gde je diplomirala unutrašnju arhitekturu, započeli su emotivnu vezu. Verili su se u Monaku i ubrzo su se venčali.
- Od momenta kada sam je prvi put pogledao, čini mi se da nikada više nisam skrenuo pogled sa nje. U našem odnosu nema ljubomore, jer nema povoda za nju. Upućena je u moj posao, a ja verujem u njen sud. Zajedno vaspitavamo Miu i Marka, Nina prikuplja literaturu o odgajanju dece, a ja slušam šta mi kaže. Vaspitavanje dece smatram najvećom mogućom životnom kreacijom. Što se strogoće tiče, pokušavam da budem čvrst autoritet, ali sam uglavnom neuspešan - kaže na kraju Mili.
O spekulacijama da je posle nekoliko godina lošeg odnosa sa Cecom Ražnatović rešio sve nesuglasice i da su obnovili saradnju Mili kaže:
- Poslednjih osamnaest godina Ceca peva isključivo moje pesme. Uradili smo sedam albuma koji su prodati u neverovatnim tiražima, odradili smo brojne koncerte, a vrhuncem smatram onaj na Ušću, na koji sam posebno ponosan. To je veoma dug period tokom kojeg smo stvorili veliko poverenje. Da li smo se posvađali ili pomirili nikada nismo delili sa javnošću, a novine su pisale ono što im je odgovaralo. Što se tiče njenog novog albuma, kada se bude nešto stvarno dobro uradilo, obavestićemo medije.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti