Danica Maksimović: Talenat i stil

Danica Maksimović: Talenat i stil

Autor: | 04/05/2011

0

Zahvaljujući pažljivo biranim komadima garderobe koje s ljubavlju bira za svaku priliku, uspešna glumica Danica Maksimović odavno je stekla titulu modne ikone u našoj zemlji, a njena jedinstvena energija i harizma odmah se osete. Ova pedesetosmogodišnja dama nedavno je imala jedan od najdražih izazova u karijeri kada je na proteklom „Fashion Selectionu“ imala zadatak da na modnoj pisti dočara lik Elizabet Tejlor, njene omiljene glumice, čiji rad izuzetno ceni. Poput svih svetskih diva, talentovana umetnica izuzetno vodi računa o svom zdravlju i izgledu, a pored mnogobrojnih hobija kojima je posvećena, jedan od najdražih joj je moda.
- Osim što se bavim svojom profesijom, veoma sam posvećena i svojim hobijima, pa se tako bavim i fotografijom, gajim cveće, veoma studiozno proučavam svoje lice i za svaku svoju ulogu sam se sama šminkala i pravila maske, a predanost modi takođe smatram pasijom. Volim modu još od mladalačkih dana, ali u to vreme nisam imala mogućnosti da pratim trendove i da kupujem kvalitetnu brendiranu odeću, dok danas, kada to mogu sebi da priuštim, uživam u svim čarima dobrog šopinga. Po meni je najbolja definicija stila da žena treba da nosi ono što ume, jer sve što ne znate da nosite nije vaš stil. Zato ja nikada ne bih nosila helanke, jer to ne priliči mojim godinama, ali ni previše tesne ili plitke pantalone i farmerke koje, po mom mišljenju, ne stoje lepo ni mladim devojkama - objašnjava atraktivna umetnica i dodaje da izuzetno vodi računa o svom izgledu.
- Da biste mogli neku stvar da ponesete i da izgledate besprekorno, ne smete sebi da dozvolite da imate višak kilograma. Zbog toga mnogo vodim računa o svom zdravlju i o tome šta jedem, a bavim se i sportom. Mislim da bi svaka žena trebalo da vodi računa o sebi, mlade dame bi trebalo da se bave sportom, jer je to najbolji način da se pripreme za godine koje dolaze.
Prema rečima ove proslavljene glumice, dvojica najzaslužnijih ljudi za njen besprekoran stil su njen nevenčani suprug Tode Lalić i sin Miloš, koji su njeni najveći kritičari, ali i najbolji savetodavci.
- I suprug i sin vole kada ja lepo izgledam i uvek mi nepogrešivo daju savet šta trebam da obučem. Obojica mi kupuju stvari kada su u inostranstvu i nikada nisu omašili. Dok je moj sin bio mali, savetovala sam ga kako treba da se oblači, ali danas je potpuno drugačija situacija, on mene uči šta su svetski trendovi. Uz njega se informišem i o najaktuelnijim dizajnerima na svetskoj modnoj sceni - tvrdi Danica.
I pored mnogobrojnih uloga koje je imala, kako u pozorištu tako i na filmu i televiziji, jedina neostvarena želja ove glumice je da zaigra u nekoj od predstava njenog sina Miloša koji je jedan od najuspešnijih mladih reditelja.
- Jako bih volela da uskoro dobijem priliku da radim sa svojim sinom. Međutim, on je sada vrlo zauzet, trenutno u Ljubljani priprema novu predstavu, a pošto je na nedavnom pozorišnom festivalu u Minhenu osvojio nagradu za komad „Bog je di-džej“ koji je radio u teatru „Duško Radović“, Nemci su ga pozvali da radi kod njih. Drago mi je što mu se „dogodio“ uspeh dok je mlad i što samostalno krči svoj put. Ja ću biti strpljiva i čekaću ga da me pozove da sarađujemo jer to zavisi od njega - zaključuje Danica Maksimović.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti