Maja Nikolić: Očarana zvucima Austrije

Maja Nikolić: Očarana zvucima Austrije

Autor: | 12/08/2011

0

Popularna Nišlijka, pop-pevačica Maja Nikolić nedavno se vratila iz Beča prepuna utisaka. Četiri dana provela je u prestonici Austrije kod rođenog brata Marka, koji je takođe muzičar, i u Beču živi već petnaest godina. U njegovom studiju su snimili dve pesme za njen novi projekat i uživali u zajedničkim trenucima i obilasku grada. Pevačica raskošnog glasa najviše je uživala u igri sa Markovom decom: osmogodišnjim Lukom, četvorogodišnjom Lenom i dvogodišnjim Petrom.
- Moj brat je završio Džez akademiju u Gracu, diplomirani je džez pevač i profesor pevanja. Osim toga, vrsni je muzičar, aranžer i kompozitor. Ima studio u centru Beča. Osim za mene, komponovao je pesme za Dejana i Sašu Matića, Draganu Mirković i mnoge druge izvođače sa naše estrade. Iskoristila sam priliku da sa njim snimim dve nove pesme za jednu izdavačku kuću u Minsku, u Belorusiji. Sa vlasnikom te muzičke kompanije dogovorila sam se da uradim novi projekat, dve pesme na engleskom i na ruskom jeziku. Numere sam snimila kod brata u studiju, a slobodno vreme iskoristili smo za šetnje ovim prelepim gradom. Beč je jedna od mojih omiljenih evropskih metropola. Obišli smo poznate turističke tačke, šeti i najstariji na celom svetu, sagrađen je 1752. godine - za magazin „Hello!“ raspoloženo govori pevačica kojoj je brat u svom studiju uradio nekoliko pesama za njen novi album koji će biti objavljen početkom jeseni. Inače, Marko je objavio dva albuma u izdanju kuće „City Records“ i planira da uskoro objavi još jedan. Maja kaže da se sa bratom redovno viđa, da on često sa porodicom dolazi u Beograd da je poseti, ali i zbog posla, saradnje sa drugim muzičarima i izvođačima.
- Drago mi je što sa njim radim na stranom projektu jer ima zaista impresivan muzički studio i stvara odličnu muziku. Naravno, osim što smo uradili pesme, zajedno smo proveli divno i sadržajno vreme. Njegova deca, sa kojom sam vrlo bliska, jedva su čekala da se družimo. Markova deca me mnogo vole. Njegov dvogodišnji sin Petar zna moju pesmu „Hej, mali, mali“ i mene ne zove po imenu već „Mali“. Stalno mi je tražio da mu pevam tu pesmu pred spavanje. Luka je vrlo muzikalan, ima osam godina i već odlično svira gitaru. Osim toga, vrlo je talentovan za fudbal, dan pre mog dolaska u Beč dobio je zlatnu medalju jer je na gradskom turniru školskih klubova postigao sedam golova. Markova i moja deca se odlično slažu, uvek traže da spavaju u istom krevetu. Nismo propustili da vidimo čuveni dvorac Šenbrun, letnju rezidenciju habzburgovaca. Sa mnom u društvu bio je vlasnik izdavačke kuće u Minsku Lovo Tigre, kojem sam pokazivala najzanimljivija mesta u gradu - kaže Maja koja je obišla mnoge kulturno-istorijske znamenitosti, ali je uživala i u kolačima u čuvenom „Saher“ hotelu.
Maja će 13. avgusta spakovati kofere i sa sinovima, Novakom i Lazarom, otići u Grčku na letovanje.
- Brod, kojim ćemo dve nedelje krstariti, polazi iz grada Porto Karasa. Obilazićemo grčka ostrva, a ja jedva čekam odmor sa sinovima.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin