Aleksandar Srećković Kubura: Zajedno kao životni moto

Aleksandar Srećković Kubura: Zajedno kao životni moto

Autor: | 17/08/2011

0

Glumac Aleksandar Srećković Kubura, zvezda novog filma „Zajedno“, reditelja Mladena Matićevića, uživa u harmoničnom porodičnom životu sa suprugom Marijom i petnaestogodišnjim sinom Aleksom. Uspešni tridesetsedmogodišnjak je sve popularniji u hrvatskoj javnosti zbog uloga u tamošnjim serijama, od kojih je poslednja „Pod sretnom zvijezdom“, u kojoj glumi sa pevačicom Jelenom Rozgom. Njegova supruga Marija Savić-Srećković, nekadašnja takmičarka u fitnesu, i popularni Beograđanin ponosni su na činjenicu da je njihov sin dobio jednu od glavnih uloga u filmu „Zajedno“, u kome je Aleksa debitovao. U filmu koji će premijeru imati 29. septembra Aleksandar i Aleksa oživeće odnos oca i sina i na velikom platnu.
Za magazin „Hello!“ glumac najpre kaže da njegov sin pre angažmana u filmu „Zajedno“ nije nikada prisustvovao glumačkim probama i da je sve iznenadio lakoćom kojom je savladao zadatak.
- Film govori o kniževniku Urošu, nekadašnjem profesoru, koji živi sa suprugom i sinom i koji doživljava krah braka kad sazna za aferu njegove žene. Lik jedanaestogodišnjeg Nikole, Uroševog sina, reditelj je dugo tražio. Pokušavali smo da nađemo adekvatnog dečaka među mladim glumcima, ali bezuspešno. Scenarista i reditelj Mladen odlučio je da isproba Aleksu, koji pre toga nikada nije prisustvovao ni glumačkoj probi - u pozorište je ranije dolazio isključivo da me gleda iz publike. Pola sata trajalo je probno snimanje kome ja nisam prisustvovao jer sam imao preveliku tremu. Mladen je smatrao da on to može da uradi, i angažovao ga je. Bio sam prezadovoljan koliko je kvalitetno dočarao lik dečaka, i s kojom profesionalnošću je pristupio svemu - govori glumac o jedincu koji je završio prvi razred Matematičke gimnazije. On kaže da je prisan odnos koji su na filmu dočarali plod njihovih harmoničnih odnosa u realnom životu.
- Odigrali smo pred kamerama ono što jesmo u životu, s tim što smo igrali oca i sina koji imaju težak i napet životni period, pa smo uneli dramatiku u naš emotivni odnos. Aleksa je pokazao veliko interesovanje za snimanje, pa je dolazio i onim danima kada ne učestvuje na setu. Tako je najradije učio, a mene nije mnogo pitao za savete. Prisustvovao je i noćnim snimanjima koja su naporna za odrasle, a kamoli za dete. Ja sam ga samo posavetovao da ne glumi, već da bude što prirodniji, jer je to najbolja gluma. Uspeo je u tome i vrlo sam ponosan na njega. Mojoj suprugi je bilo drago zbog Aleksinog angažmana, ali se pribojavala da li će se dobro pokazati, jer je to bio zahtevan rad - imao je dosta snimajućih dana i noći. Plašili smo se da ne koči proces snimanja - kaže umetnik i dodaje da on neće uticati na sina da nastavi da se bavi glumom.
- Za sada Aleksa nema dalje „glumačke planove“, ali ako ih bude imao, podržaću ga u tome. Za njega je to bila lepa avantura. Videćemo kako će se osećati posle premijere. Njegovi drugovi su se malo šalili sa njim na taj račun, jer postaje glumac, ali to nije bilo ništa značajno. Vrlo je zrelo svemu pristupio i tek ćemo videti da li je to bila samo prolazna faza. Nekoliko puta je rekao da je uživao u procesu snimanja i da bi voleo da sve to ponovo oseti, jer mu je bilo zabavno. Inače, jedino je Aleksa ostao bez honorara, nije mu još isplaćen, ali ćemo to obaviti pre premijere, jer se odlično pokazao - kroz osmeh kaže brižni otac koji sina vaspitava da samostalno donosi bitne životne odluke. Aleksandar kaže da je Aleksa navikao da ima mnogo obaveza i da mu nije bilo teško da uklopi snimanje filma sa školskim obavezama. Porodica je međusobno vrlo povezana, ali je Aleksa već samostalan.
- Bavi se rukometom, trenira u klubu „Partizan“. Mi ga samo nadgledamo i trudimo se da pazimo na njegove potrebe. Marija i ja mnogo radimo, ali on je već zreo. O svemu slobodno pričamo sa njim, i dešava se da mi katkad traži savet i o ljubavi. Ipak, zna granicu do koje želi da bude otvoren, i mi to poštujemo. Kao muškarac u kući, trudim se da mu pomognem u svemu što mu je nepoznanica, pa i u ljubavnom životu. Kao porodica vrlo smo otvoreni jedni prema drugima, i kad se volimo, i kad se svađamo. Na njegovoj otvorenosti smo radili otkada se rodio - zaključuje glumac koji ističe da veruje da su prave porodične vrednosti ključne za dalji razvoj čoveka.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin