Isidora Bjelica: Romantično putovanje udvoje

Isidora Bjelica: Romantično putovanje udvoje

Autor: | 07/10/2011

0

Poznata spisateljica Isidora Bjelica nedavno se vratila iz Egipta gde je bila na jedanaestodnevnom odmoru sa svojim suprugom, scenaristom kultnih filmova Nebojšom Pajkićem. Ovaj skladni par prvi put je bio na odmoru bez dece, sina Lava i kćerke Vile, pa ovo putovanje oboje smatraju svojim zakasnelim medenim mesecom.
- Bili smo smešteni u nedavno otvorenom „Interkontinental" hotelu i rizortu „Abu Soma“, koji je zaista impresivan. Osim toga, smatram da je Crveno more najlepše na svetu i svi u porodici jako volimo Egipat - počinje Isidora razgovor za magazin "Hello!" i nastavlja:
- Kako u Beogradu nemam vremena da pišem, ovog puta sam otišla na putovanje da bi završila knjigu „Roman o preljubi“, koju sam tamo pisala. Inače, nekoliko mojih romana je nastalo upravo u toj zemlji, gde uvek imam inspiraciju za pisanje.
Budući da joj je cilj bio da završi svoj roman koji će promovisati na predstojećem „Sajmu knjiga“, poznata spisateljica je tokom dana pisala u svom apartmanu, dok je na plažu odlazila u popodnevnim satima.
- Dok sam ja pisala, moj suprug se uglavnom družio sa tamošnjim konobarima i šankerima, pošto jako voli Egipćane. I oni su njega zavoleli, pa su neki od njih čak i plakali kada smo odlazili, dok su ga pojedini zaposleni u hotelu zvali i da bude gost kod njih kući. Meni su, inače, mnogi gosti hotela među kojima je bilo i dosta Srba malo zamerili što preko dana nisam imala vremena za druženje, ali smo zato svake večeri izlazili. Pošto su u hotelu postojali restorani sa grčkom, italijanskom i libanskom kuhinjom, suprug i ja smo svake večeri posećivali drugi restoran. Bilo je voam romantično, a često smo u večernjim satima šetali pored mora - kaže popularna dama i nastavlja:
- Ovog puta smo išli preko egipatske turističke agencije „United travel“, tako da je sve bilo veoma profesionalno odrađeno i nije bilo kašnjena čarter letova i sličnih neprijatnosti.
Tokom boravka u Hurgadi, ovaj bračni par je imao priliku i da se vozi podmornicom, što smatraju jedinstvenim iskustvom.
- Ranije nisam imala hrabrosti za ovakvu avanturu, ali me je Pajkić ovog puta nagovorio i bilo je veoma interesantno. Najpre smo čamcima otišli do sredine mora odakle vas spuste u podmornici, inače jednu od dve koje postoje na čitavom Bliskom istoku. Vožnja je trajala oko sat vremena, a imali smo priliku da vidimo raznoliki podvodni morski svet, razne vrste riba, potonule kovčege i brodove, ali se dešavalo i da nam se ogromna riba pribije uz prozor, što je zastrašujuće. Oko čitave podmornice su bili „ljudi-žabe“ koji vode računa o bezbednosti, jer ta vožnja jeste rizična - kaže Isidora, naglašavajući da sledeće godine ponovo ide u isti hotel, ali sa decom.
- Vila i Lav su nam malo zamerili što smo otišli sami na more, a njih poslali sa babom i dedom u Crnu Goru. Meni je žao što nisu imali priliku da se voze u podmornici, pa smo im obećali da ćemo ih sledeće godine voditi na isto mesto.
Kao i svaka pripadnica nežnijeg pola, Isidora je boravak na moru iskoristila i kako bi otišla u šoping.
- Obožavam tamošnje staklene bočice za parfeme, pa sam i ovog puta kupila nekoliko komada, osim toga, volim i egipatski pamuk od koga je posteljina najbolja, tako da sam i to pazarila. A budući da je mojoj mami bio rođendan, iznenadila sam je srebrnim lancem - otkriva ekstravagantna spisateljica koju uskoro očekuju novi poslovni izazovi.
- Uskoro ću promovisati novu knjigu, a osim toga sa Draganom Grnčarski pripremam modnu reviju koja će biti prikazana na predstojećem „Fashion Selectionu“. Reč je potpuno novom konceptu, u čitavom svetu, koji nas dve pripremama već dve godine, tako da sam veoma uzbuđena zbog toga - zaključuje Isidora.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin