Dragana Džajić: Manekenka u žiži

Dragana Džajić: Manekenka u žiži

Autor: | 18/11/2011

0

Manekenka i fotomodel Dragana Džajić, kćerka proslavljenog fudbalskog asa Dragana i Branke Džajić, sve je popularnija u svetu modelinga. Simpatična dvadesetogodišnjakinjau svet manekenstva zakoračila je pre dve godine i za kratko vreme postala tražena. Na domaćim pistama nosila je modele mnogih naših uspešnih dizajnera, a dobija pozive i iz inostranstva. Ova simpatična devojka pojedine revije radila je i na ovogodišnjim modnim manifestacijama kao što su “Nedelja mode” i “Fashion Selection”. U razgovoru za magazin “Hello!” Dragana govori o svojim ambicijama u kojima ima neizmernu podršku roditelja koji su nju i sestru naučili da je obrazovanje veoma važno, takoda  manekenstvo ne shvata kao posao od koga će živeti već nešto što  je trenutno privlači.
- Sestra i ja smo završile Baletsku školu „Lujo Davičo“, bavile smo se sportom, trenirale tenis i skijanje. Od četvrte godine smo išle u francusko obdanište, a već sa šest smo perfektno govorile francuski. Do kraja gimnazije naučile smo engleski i španski. U školi smo imali obavezu da pored redovnog programa pročitamo i jednu knjigu nedeljno. Nisam formalista i ne stavljam znak jednakosti između fakulteta i obrazovanja, što često i nije tako. Manekenstvo je moj hobi, imam dvadeset godina i privilegiju da mogu da se pravim važna.
Kada je na modnoj pisti, oseća ogromno zadovoljstvo, voli da se nasmeje i komunicira pogledom sa publikom koja joj se divi dok zanosno korača pod svetlima reflektora.
- Sve je počelo spontano posle završetka baletske škole. Igrala sam u pozorišnoj predstavi ,,Galeb Džonatan Livingston”. Dopali su  mi se transformacija, igra, izražavanje kroz pokret. Potom sam pozvana da učestvujem na jednoj modnoj reviji i tako je počelo. U svetu modelinga, koji kod nas nije na nekom vrhunskom nivou, dopada mi se dinamičnost. Dok šetam modnom pistom, osećam se predivno, to je trenutak kada imam kontakt sa nepoznatim ljudima koji mi tada posvećuju potpunu pažnju. O velikoj karijeri u ovom poslu ne razmišljam niti se opterećujem time.
Iako sebe ne vidi samo kao manekenku, već kao školovanu i uspešnu devojku, njena harizma nije ostala neprimećena te je pored domaćih traže i inostrani kreatori.
- Od naših modnih dizajnera radila sam za modnu kuću “Mona”, za Melinu Džinović, Suzanu Perić, revije na “Nedelji modei “Fashion Selectionu”, a što se stranih kreatora tiče radila sam uglavnom kataloge u Italiji i na Kipru, kao i revije zaPepe Jeans” i “Replay” u našoj zemlji.
Modu doživljava kao neminovnost današnjice, veoma vodi računa o svom izgledu, kao i o zdravom načinu ishrane, a nema ništa protiv plastične hirurgije ukoliko ona nekoga čini srećnim.
- Vodim računa da se hranim zdravo ine sviđaju mi se manekenke koje liče na vešalice. Što se tiče plastične hirurgije pristalica sam svega što može da usreći, ali ne dopada mi se kada se koristi suviše rano i u prevelikoj meri.
Kao i svakoj mladoj dami, moda je sastavni deo njenog života. Istančan ukus za lepo i moderno nasledila je od majke Branke koja je lepa i negovana žena.
- Tokom dana nosim udobnu, sportsku odeću, dok za izlaske i posebne prilike volim ženstveni stil. Ne dopada mi se kada čujem kako neki prezirufirmirane stvari, a još manje kada ih doživljavaju kao sopstveni uspeh. Ukoliko čovek ima mogućnosti, zašto da ih ne kupi, ali ne sme od sebe da pravi pokretnu reklamu.
Najdragoceniji trenuci su joj oni provedeni u domu sa najmilijima i sa dečkom koji su njena podrška i inspiracija.
- Moj dom je moja mirna luka. Imamo zajedničke trenutke do kojih mnogo držimo uz poštovanje individualnosti. Moja porodica poštuje tradiciju, slavimo slavu, Božić i Uskrs. Imam dečka, a u vezi su mi bitne iskrenost i pažnja. Otvorena sam i volim da pokažem emocije, a ponekad to iskažem i šalom na svoj račun. Volim obrazovane, tolerantnei duhovite momke.
Dvadesetogodišnja manekenka o planovima za budućnost kaže:
- Želim da završim školovanje i postanem poslovna žena koja će sebe i svoju porodicu činiti srećnim.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin