Dragan Džajić: Praznici u porodičnom domu

Dragan Džajić: Praznici u porodičnom domu

Autor: | 22/01/2012

0

Jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena i treća „Zvezdina zvezda“, Dragan Džajić, kada je pre četiri godine u februaru uhapšen, a potom pušten na slobodu, supruga Branka i kćerke Sanja i Dragana, našle su se u šoku. Život im se iznenada preokrenuo i svih ovih godina pretvorio u pakao i mučnu borbu za dokazivanje nevinosti. Čovek koji je ispisao istoriju domaćeg fudbala, prvi put, u razgovoru za magazin Hello! otvoreno govori o potresnoj situaciji koja je zadesila njega i porodicu, bolnim posetama u zatvoru, neprospavanim noćima i velikoj podršci supruge i kćerki, kao i malobrojnih prijatelja. Iako borba sa golijatom i dalje traje, uveren je u svoju nevinost. Kaže da je čist i da svakoga može da pogleda u oči. Čekajući dan, kada će mu pasti kamen sa srca, u krugu porodice, u kojoj nalazi spokoj i ljubav, dočekao je Novu godinu, Božić i sprema krsnu slavu Svetog Jovana. Ne raduje se mnogo praznicima ali ih poštuje i kćerke uči starim srpskim običajima. Brak sa suprugom Brankom, koji traje već dve decenije, smatra svojim najvećim uspehom, a na svoje dve mezimice, Sanju i Draganu je veoma ponosan jer su uspešne i nisu  ga nikada razočarale.
Šta za vas predstavljaju praznici?
- Zbog svoje karijere nisam imao vremena za praznike jer sam vreme provodio na treninzima, utakmicama, putovanjima, karantinima. Možda zbog toga i nemam neki poseban osećaj, a sada sam već izgubio te navike. Novu godinu sam slavio dok sam bio mlađi, sada je obeležavam u krugu najbližih, pa sam tako i ovu dočekao u jednom restoranu u centru grada. Poštujem svaki praznik i volju drugih. Trudim se da Božić i krsnu slavu Svetog Jovana ispoštujem po srpskim običajima, a tome učim i svoje kćerke.

Šta očekujete u novoj godini?
- Voleo bih da mi se desi nešto ono o čemu se nadam već četiri godine, a to je pravda i moja potpuna sloboda. Želim zdravlje svojoj porodici i sebi, da mi kćerke nastave školovanje i budu uspešne. Nemam ličnih ambicija.
Ko je zadužen za prazničnu trpezu?
- Moja supruga Branka je zadužena da sto bude pun raznih đakonija. Ona zna šta treba, šta volimo i šta nalažu običaji. Bitno je da smo svi na okupu, da se praznik proslavi kako dolikuje, jer je mojim kćerkama stalo do toga. Vrlo mlad sam otišao od kuće, pa je to možda razlog što nisam pridavao takvim slavljima značaj, ali moja deca uživaju u tome i raduju se.
Čime jedni druge iznenađujete u prazničnim danima?
- Ništa megalomanski, već sitnicama jer one život znače. Supruzi i kćerkama uvek kupim neki poklon. Nije bitno da li je to parfem, korpa ili buket cveća, bitno je da je od srca i sa puno ljubavi. Volim da iznenađujem, tada mi je srce ispunjeno, posebno sam srećan kada obradujem suprugu.
Šta vas čini srećnim?
- To što imam divnu suprugu i dve prekrasne kćerke, kao i krug najužih prijatelja koji su me u najtežim životnim trenucima uverili da su odani.
Šta je za vas bogatstvo?
- Novac je bitan, ali ne mora uvek da znači i sreću. Lepo je ako čovek i to ostvari. Za mene je bogatstvo zdrava porodica, kao i pozitivna energija ljudi koji vas okružuju, uspeh na poslu, sve su to segmetni bogatstva.

Intervju: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin