Polomiše mu bagrenje: Posečeno drveće koje je Balašević zasadio za suprugu Olju

Polomiše mu bagrenje: Posečeno drveće koje je Balašević zasadio za suprugu Olju

Autor: | 26/07/2015

0


U Novom Sadu juče su posekli dva drveta koje je u ulici Ise Bajića Đorđe Balašević zasadio za svoju suprugu Oliveru kao poklon.

Đorđeva ćerka Beba Balašević kaže da su tu uvek sedeli kao porodica.

- Kad su zbog 'uređenja' uredno posekli prethodna stabla, dugo se niko nije pojavio da zasadi nova. Đole jeste - napisala je Balaševićeva na svom Fejsbuk profilu.

Ona kaže da u Novi Sad godišnje dođe na hiljade Đoletovih fanova koji, osim njihove kuće, obiđu i još nekoliko mesta u gradu koje imaju veze sa njim.

- Jedno od tih mesta bila je i saletla iz filma 'Kao rani mraz' koju smo kao porodica poklonili Gradskom zelenilu. Na njoj je bila i pločica sa ugraviranim stihovima koju su fanovi uzeli za uspomenu, sto je naravno, za oprostiti - kaže Balaševićeva da je saletla ove godine premeštena iz Dunavskog parka na nepoznatu lokaciju.

Ona ističe da se i za ova dva drveta znalo u krugovima onih koji vole Balaševićeve pesme.

- Na njima su isto bile male ugravirane pločice, svake godine nove za specijalan datum, koje su takođe nestajale brzo, nekom za uspomenu...Uz opravdanje da se 'diže behaton' ili tome slično, i ova dva drveta su zauvek nestala - ističe Beba.

Ona kaže da je drveće moglo da se spasi da je postojala volja.

- E, ali to je ipak mnogo više truda nego lepo zatvoriti ulicu u centru grada, testeru u ruke i udri.Lakše je rušiti nego graditi, i seći nego saditi. I shvatiće kad tad, da ne znaju šta je hlad - završila je Beba svoj post na društvenoj mreži čuvenim Balaševićevim stihovima.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Printscreen; NSHronika; Facebook hellomagazin

Pročitajte još