"Montevideo, vidimo se": Zvezde zablistale na premijeri u Sava centru

"Montevideo, vidimo se": Zvezde zablistale na premijeri u Sava centru

Autor: | 16/01/2014

0

Svečana premijera filma "Montevideo, vidimo se!" u režiji Dragana Bjelogrlića izazvala je ogromno interesovanje publike, koja je do poslednjeg mesta ispunila veliku dvoranu "Sava centra".
Među gledaocima su večeras bili i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i drugi članovi Vlade, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, mnogobrojni reditelji, glumci, sportisti i druge ličnosti iz kulturnog i javnog života.
Pre projekcije na crvenom tepihu pojavila se autorska i glumačka ekipa filma o uspehu naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu, održanom 1930. godine u Urugvaju, a Bjelogrlić je uz širok osmeh rekao novinarima da mu je sada puno srce.
Pored glavnih "fudbalera" - Miloša Bikovića, Petra Stugara i Viktora Savića (u ulogama legendarnih Tirketa, Moše i Milutinca), veliku pažnju privukao je dolazak holivudske zvezde Armana Asantea, koji je igrao američkog fudbalskog menadžera.
Asante je rekao za RTS da je "Montevideo, vidimo se!" sjajna priča o životnim izborima i da je ponosan što je bio deo ove glumačke ekipe. On je dodao da je veliki obožavatelj prvog dela filma ("Montevideo, Bog te video") i da je počastvovan što se nalazi u Srbiji na premijeri.
"Velika mi je čast što sam u Srbiji sa svim glumcima i sjajnim režiserom Draganom Bjelogrlićem. Mislim da je Dragan čovek koji jako voli Srbiju i njenu kulturu. On je jedan od velikih sinova Srbije. Ponosan sam što sam deo ove glumačke ekipe", izjavio je Asante.
Crvenim tepihom prošetali su i drugi naši i strani glumci - Elena Martinez, Branko Đurić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović...
Gost na premijeri bila je i španska pevačica Lus Kasal. Ona u filmu izvodi numere koje je komponovao slovenački muzičar Magnifico.
Producent je Dejan Petrović, direktor fotografije Goran Volarević, scenografi Goran Joksimović i Nemanja Petrović, montažeri Petar Marković, Svetolik Zajc i Dejan Urošević, kostimograf Dragica Laušević, specijalne efekte radio je Nebojša Rogić.
Scenario Ranka Božića, Dimitrija Vojnova i Bjelogrlića nastavlja priču započetu u prvom delu, uz puno emocija, duhovitih detalja i uzbudljivo režirane scene utakmica.
Prvi deo bio je veliki bioskopski hit i zatim rado gledana televizijska serija. Sudeći po utiscima gledalaca na nedavnoj novinarskoj projekciji, zatim juče u Gračanici i danas popodne na dodatnoj projekciji u "Sava centru", i drugi film očekuje sličan uspeh.
Producent "Intermedija netvork" najavio je da će film od sutra biti na redovnom repertoaru i da će se zahvaljujući novim mobilnim projektorima prikazivati i u gradovima koji nemaju klasični bioskop.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug, F. Krainčanić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin