Lepi Bora: Porodica i prijatelji se oprostili od čuvenog muzičara

Lepi Bora: Porodica i prijatelji se oprostili od čuvenog muzičara

Autor: | 28/02/2014

0

"Slatki greh“ okupio se danas u Novom Sadu poslednji put da sa porodicom i najbližim prijateljima u legendu isprati Dušana Trifunčevića – Maksu, poznatijeg kao Lepi Bora.
Njegovi najmiliji, ćutke i u suzama, oprostili su se od oca i supruga, a Brena i Saša, Žika, Zoran, Mija i Frenki od velikog prijatelja. Ni tamne naočare nisu uspele da sakriju suze koje su se Breni slivale niz obraze dok je drhtavim glasom govorila o Lepom Bori.
- Kad god smo se čuli pitala bih ga za zdravlje, a on je uvek govorio da vodi računa i da se dobro bori. Menjali smo i recepte za dijete i sećam se da mi je govorio "Da jedem to što ti jedeš, davno bih umro". U poslednje vreme se, mađutim, nije javljao. Na žalost, tek sada smo saznali da je bio tako teško bolestan, a ja sam uvek mislila da bi se sigurno javio da mu je nešto trebalo. Sada kada se ovo desilo ne prestajem da razmišljam da li smo možda mogli da mu nekako priteknemo u pomoć – ispričala je nakon sahrane Lepa Brena.
Teško joj je, kaže kroz suze, što je znao da mu se bliži kraj.
- Znao je da će se to desiti, ali nam ništa nije javio. Poverio se nekim zajedničkim prijateljima da ne želi da nas opterećuje i uznemirava i to smo tek sad saznali. Ostale su nam samo uspomene, a ima mnogo toga po čemu ćemo ga pamtiti – rekla je Brena i dodaje da je bio divan čovek, sa neverovatnom energijom i voljom za životom.
- Naš Bora je voleo život, ljude i muziku – dodala je setno Lepa Brena.
Za Sašu Popovića je vest o Dušanovoj smrti bila šok.
- Tužno je i teško. Nisam znao da je bio tako bolestan iako smo prošle godine imali zajedničko snimanje u Grandu. Verovatno nije želeo da svoje problema iznosi nama i svi smo bili šokirani vešću da je umro. Uvek je govorio da je dobro i da je super. On je bio zaštitni član našeg orkestra. Deset godina smo zajednos svirali na turnejama i koncertima. Dobar, pošten, divan čovek, a pre svega drug i prijatelj. Onako kako su ga svi doživljavali na sceni, takav je bio i van scene. Bio je prostodušan i nikome nije želeo loše. Najveći optimista među nama, koji nas je uvek zabavljao vicevima, šalama i dosetkama – rekao je Saša Popović nakon sahrane.
Sudbina je htela da Lepi Bora ne dočeka da vidi svog prvog unuka. Naime, njegova starija ćerka porodila se dva dana nakon njegove smrti. Dušan Trifunčević napunio bi u maju 64 godine.

Izvor: Blic
Foto: RAS/Robert Getel

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin