Gorica Nešović i Dragan Ilić: Slavni voditeljski par prekida saradnju sa Radio Beogradom

Gorica Nešović i Dragan Ilić: Slavni voditeljski par prekida saradnju sa Radio Beogradom

Autor: | 07/05/2014

0

Voditeljski duo Gorica Nešović i Dragan Ilić, koja već godinama bude slušaoce emisijom "Buđenje" na frekvenciji Radio Beograda i uključenjem u Jutarnjim programom RTS, više neće biti deo tog nacionalnog tima. Oni su odlučili da "Buđenje" ponude drugim emiterima. S obzirom na to da je njihova emisija proizvod produkcije "Super miš", čiji su oni vlasnici, imaju puno pravo da povuku format za koji su zaštitili autorska prava, Ilić je objasnio da im ističe ugovor i da razmišljaju kako i šta dalje.
- Nama ugovor koji smo potpisali sa RTS ističe 15. maja i mi ćemo do tada razmislili šta ćemo i kako dalje. Buđenje je emisija naše produkcije i nećemo je gasiti, već samo prebaciti na drugu frekvenciju, što za naše slušaoce podrazumeva samo pormenu broja kanala na daljinskom upravljaču. I sami znate da RTS ne stoji baš najbolje finansijski i da su nam često kasnile uplate, što nama, koji imamo privratnu produkciju, u pitanje dovodi opstanak. Mi nismo imali platu, već naplatu po emisiji zbog čega moramo sa ekonomske strane da gledamo ako mislimo da opstanemo. Odlazak sa RTS nećemo doživeti toliko emotivno, kao što je bio slučaj kada smo otišli sa B92, čiji smi bili osnivači. Imamo neke ponude, ali videćemo šta će biti - rekao je Dragan.
Inače, oni su o dvoumljenju već obavestili čelnike RTS, kako usmenim tako i pismenim putem, uz pristanak da odrade otkazni rok onako kako to nalaže ugovor.
- Tačno je da su Gorica i Dragan podneli zahtev za raskid ugovora sa RTS i samim tim i za prestanak emisije Buđenje. RTS je predlog prihvatio. Tačan datum prestanka emitivanja još nije precizan, Bilo bi nam drago i veliko zadovoljstvo što su Gorica i Dragan bili deo velikog tima Javnog medijsog servisa i zahvaljujemo im na dosadašnjoj saradnji. Prvi program Radio Beograda priprema novi Jutarnji program, a o njegovoj sadržini i novim voditeljima blagovremeno ćemo obaestiti - navodi se u saopštenju RTS.

Izvor: Kurir

Foto: Facebook

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još