Prirodni lekovi protiv starenja kože i zuba: Ovih 5 namirnica brišu godine sa lica

Prirodni lekovi protiv starenja kože i zuba: Ovih 5 namirnica brišu godine sa lica

21/06/2014

0

Ove namirnice su prirodni lekovi protiv starenja kože i zuba. Vrlo je moguće da neke od njih volite da jedete, ali niste znali za ova njihova svojstva. Pogledajte koje su to namirnice koje mogu poput čarobnog štapića da obrišu nekoliko godina sa vašeg lica.

1. OVSENA KAŠA

Izbegavajte instant varijante ovsene kaše, već se opredelite za one koje morate sami da pripremite. Ne instant verzije su pune amino kiselina i vitamina E koji hrane vašu kožu, bore se sa štetnim UV zračenjem i slobodnim radikalima.

2. KAFA

Kofein pomaže i stimuliše krvne sudove, zbog čega koža deluje mlađe i prozračnije. Zato, uživajte u velikoj šolji omiljene kafe i izgledaćete i osećaćete se odlično.

3. MOCARELA SIR

Belji zubi mogu u trenutku da vam “skinu” nekoliko godina sa lica. Hrana bogata kalcijumom, kao mocarela, štite i jačaju zubnu gleđ. Oni takođe podstiču lučenje pljuvačke, što pomaže u uklanjanju bakterija sa zuba koje ih vremenom mogu požuteti.

4. GREJPFRUT

Grejpfrut je pun vitamina C koji potpomaže stvaranje kolagena i sprečava opuštanje kože.

5. ORASI

Orasi su bogati omega 3 masnim kiselinama koje hidriraju kožu iznutra i “peglaju” bore. Ubacite nekoliko oraha u salatu za još bolje dejstvo na vašu kožu.

Izvor: zena.blic.rs

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin