Andrej Pejić: Podvrgao se operaciji promene pola

Andrej Pejić: Podvrgao se operaciji promene pola

25/07/2014

0

Andrej Pejić (22) probio se na modnu scenu 2011. godine, kada je privukao veliku pažnju kao muški model koji je nosio žensku garderobu na modnim revijama slavnih kreatora kao što su Mark Džejkobs i Žan Pol Gotje.

Sada se androgeni model srpskog porekla konačno odlučio na korak o kojem je sanjao od detinjstva i podvrgao se operaciji promene pola. Sada se predstavlja kao Andreja i nada se da će njena priča pomoći onima koji su u sličnoj situaciju.

- Želim da podelim svoju priču sa svetom jer mislim da imam društvenu odgovornost - kaže Andreja za "People" i dodaje:

- Oduvek sam sanjala da sam devojka. Jedno od mojih najranijih sećanja je da se vrtim u maminoj suknji poput balerine.

Andreja priča da je, kada se sa porodicom u preselila u Australiju, u svojoj devetoj godini, pokušavala da se druži sa dečacima i da učestvuje u muškim sportovima. Međutim, tada je morala da krije svoj pravi identitet, ali sve se promenilo kada je kao 13-godišnjak u Melburnu otkrila da postoji rešenje za to.

- Otišla sam u biblioteku i ukucala "promena pola" u "Guglu" i moj život se promenio. Internet mi je pokazao da postoje medicinski termini koje opisuju moja osećanja. Tada sam shvatila da je to ono što treba da uradim.
A
ndreja kaže da je oduvek znala da će moći da se osloni na svoju porodicu.

- Kada sam rekla svojoj majki, baki i svom bratu, oni su mi pružili veliku podršku.

U 17. godini Andreja je otkrila jedna modna agencija, a manekensku karijeru videla je kao priliku da stekne finansijsku stabilnost. Uživala je radeći kao androgeni model, ali se i dalje nije osećala udobno u svojoj koži. Zato je počela da sa doktorima razgovara o operaciji.

- Bila sam srećna što je taj trenutak došao. Oporavak je trajao tri meseca. Svaki dan je kao novo otkriće. Osećam se udobnije nego ikada - zaključuje ona.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti