Neverovatnih 9 namirnica za savršenu kožu

Neverovatnih 9 namirnica za savršenu kožu

Autor: | 11/12/2014

0

Ako ste umorni od skupih preparata koji nemaju dugotrajno dejstvo, vreme je da počnete da se hranite namirnicama koje će vašu kožu učiniti blistavom.

1) CRVENE PAPRIKE BABURE

Ove paprike su ukusne bilo da se odlučite za kuvane ili sveže. Jedna crvena paprika sadrži više nego dovoljno dnevnih potreba organizma za vitaminom c. Takođe, sadrži dosta dijetetskih vlakana i vitamin B6, kao i karoten, koji sprečava pojavu bora i omogućava bolji protok krvi u koži, što ju čini mladolikom. Niskokalorične su i suzbijaju akne.

2) CRNA ČOLOLADA

Sdrži antioksidante, masne kiseline i flavanol koji daju sjaj koži. Antioksidanti pomažu i kod redukovanja nepravilnosti kože i sprečavanju pega od sunca. Kakao opušta arterije i pomaže kod cirkulacije, što utiče na lepši izgled vaše kože.

3) LOSOS

Losos je odlična hrana za prevenciju depresije, anksioznosti i stresa. Sadrži vitamin D, i to u količini koja zadovoljava vaše dnevne potrebe. Ovaj vitamin pomaže u normalnom funkcionisanju mozga, srca, debelog i kostiju. Losos je bogat omega 3 masnim kiselinama koje pomažu prevenciji upala, bora i akni. Takođe, visok nivo ovih kiselina utiče na hidriranost kože.

4) KOKOSOVO ULJE

Kokosovo ulje je veoma bogato zasićenim kiselinama, koje 90% njegovih kalorija. Sadrži laurinsku kiselinu, koja ima antibakterijsko dejstvo- štiti kožu od virusa, bakterija, zapaljenja i akni. Sadrži i masne kiseline i vitamin E koji održava vlažnom i mekom vašu kožu, i bez bora.

5) ZELENI ČAJ

Zeleni čaj je nadaleko čuven po svojim lekovitim svojstvima. Sadrži antioksidante, amino kiseline, L-tinin koji utiče povoljno na opuštanje i smanjenje napetosti.zeleni čaj pomaže i kod povišenog krvnog pritiska. Sa samo 3 šolje čaja dnevno, regulisaćete mnoge nedostatke.

6) SPANAĆ

Možda mrzite spanać, ali njega svakako treba da uključite redovnu ishranu. Veoma je zdrav, sadrži gvožđe, hlorofil, vitamin E, magnezijum, vitamin A i C, biljna vlakna i proteine... Zahvaljujući svojim antioksidantnim svojstvima, vitamini iz spanaća neguju vašu kožu spolja i iznutra.

7) SEMENKE

Čia semenke, seme konoplja, semnke suncokreta, bundeve ili lana imaju delotvorno dejstvo na vašu kožu. Sadrže dpsta selena, magnezijuma i proteina, što sprečava nastanak bora i omugaćava blistav izgled vaše kože.

8) CELER

Celer je bogat vitaminom K, koji utiče na regulisanje krvnog pritiska i smanjenje nivoa stresa u organizmu, što se odražava i na stanje vaše kože.

9) ŠARGAREPA

Šargarepa sadrži visok procenat vitamina A i sprečava hiperprodukciju ćelija spoljašnjeg sloja kože.

Izvor: zena.blic.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin