Beovizija: Na konkursu 171 numera, pobednika bira publika

Beovizija: Na konkursu 171 numera, pobednika bira publika

Autor: | 28/01/2013

0


Radio- televizija Srbije saopštila je danas da je u Javni servis pristigla 171 numera za Beosong, od kojih će stručni žiri odabrati 15. Odluku o našem predstavniku na Eurosongu doneće publika.
Na "Beosongu", nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije", tokom prve večeri takmičiće se 15 kompozicija, a građani Srbije SMS porukama odabraće pet najboljih. Tokom druge, finalne večeri festivala, Srbija će izabrati našu pesmu za Malme 2013. godine.
Na konkurs za Festival "Beosong 2013", otvoren 1. decembra 2012, pristigla je 171 kompozicija. Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, preslušaće pristigle kompozicije, i odabrati do 15 koje će se takmičiti na Festivalu 2. i 3. marta.
Sastav Selekcione komisije, prema Pravilniku Festivala, neće biti objavljivan, kako bi se osigurala regularnost izbora. Pošto je konkurs završen 22. 01. 2013, u toku je otvaranje koverata i provera ispravnosti pristiglih prijava. Na Festivalu će se glasati isključivo putem SMS- a, odnosno ovogodišnjeg srpskog predstavnika na Eurosongu izabraće gledaoci.

izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin