Isidora Bjelica: Oporavak uz pozitivne misli i podršku porodice

Isidora Bjelica: Oporavak uz pozitivne misli i podršku porodice

Autor: | 08/06/2013

0

Poznata spisateljica Isidora Bjelica polako se oporavlja posle operacije malignog tumora na jajniku. Harizmatična dama odlučila je da se potpuno posveti izlečenju, pa je zbog toga prekinula sve poslovne aktivnosti, među kojima je i rad na njenom modnom brendu "ID Esoteric" koji je osnovala sa Draganom Grnčarski. Umesto mnogobrojnih angažmana koje je ranije imala, kćerka čuvenog šahovskog velemajstora Dimitrija Bjelice posvetila se svom zdravlju, a ljubav koju dobija od supruga Nebojše Pajkića i njihove dece, trinaestogodišnjeg Lava i jedanaestogodišnje Vile, na nju deluje isceljujuće.
- Odlučila sam da se u dogovoru sa suprugom povučem iz posla sa modnim brendom „ID Esoteric“ jer iznajmljivanje lokala i rad na tome iziskuje velika finansijska sredstva i rad, a ja u ovom trenutku za to nemam mogućnosti. Potpuno sam posvećena sebi, a Nebojša i ja smo sav novac usmerili na moj oporavak i izlečenje - počinje priču Isidora za magazin „Hello!“.
Pre dva i po meseca u klinici „Narodni front“ u Beogradu operisala je tumor, a potom je, u društvu bračnog partnera, otputovala na desetodnevni oporavak na Floridu. Četrdesetpetogodišnja spisateljica odbila je da posle hirurškog zahvata otpočne sa agresivnim hemoterapijama i odlučila se za alternativni oblik lečenja koji se sve češće prihvata u razvijenim zemljama.
- Anemična sam i hemoterapija bi samo uništila moj imunitet koji sada želim da ojačam. Zato sam, zahvaljujući dobrim ljudima, otišla na kliniku koja postoji na Floridi, što mi je veoma prijalo. Tamo sam naučila kako uz pomoć zdrave ishrane, akupunkture i lepih misli mogu da pomognem sebi da se izlečim. Sva ta znanja sada primenjujem i osećam se mnogo bolje. Uskoro ću imati kontrolne preglede u Beogradu i nadam se najboljem - iskrena je šarmantna dama.
- Uživam u ljubavi prema članovima moje porodice, vreme uglavnom provodim sa njima, što na mene deluje isceljujuće. Nebojša je još jednom dokazao koliko je dobar suprug. Divan je prema meni, naučio je da cedi povrće na kome se sada bazira moja ishrana i trudi se da mi ulepša svaki dan. Na Floridi mi je bilo veoma lepo, ali su mi nedostajala moja deca sa kojom sam svakodnevno bila u komunikaciji.
Posle blagotvorne terapije u Sjedinjenim Američkim Državama, Bjelica je želela da nastavi sa lečenjem u Malagi, gde se nalazi čuveni "The Budwig Center" u kome se radi na otkrivanju uzroka raka, a pacijenti se, u odnosu na to, usmeravaju na odgovarajuću terapiju.
- Želela sam da otputujem u "Budwig Center" i da tamo nastavim lečenje jer smatram da bi mi način rada na toj klinici mnogo prijao. Međutim, shvatila sam da za to u ovom trenutku nemam finansijska sredstva, pa ću nastaviti da se lečim u Beogradu - kaže uspešna plavuša koja ne žali što neće moći da otputuje u Španiju.
- Ja sam vernik i sigurna sam da, ako je Bog odlučio da odem u Malagu i ako je tako suđeno, ja ću posetiti "Budwig“ kliniku pre ili kasnije. Tako je bilo i kada sam odlazila na Floridu - objašnjava Isidora i naglašava da joj je najvažnije da i u ovim teškim trenucima nije izgubila smisao za humor, pa se zato zbog šest izgubljenih kilograma često šali da je prisilno dobila idealnu težinu.
- Sada mi je najvažnije da stalno pronalazim razloge za smeh. U tome me potpuno podržavaju članovi porodice i prijatelji. Trudimo se da svaki dan provedemo u veseloj atmosferi, jer pozitivne misli isceljujuće deluju na čoveka - zaključuje duhovita spisateljica.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti