Ketrin Zita Džouns: Na kućnom lečenju posle jednomesečnog boravka u bolnici

Ketrin Zita Džouns: Na kućnom lečenju posle jednomesečnog boravka u bolnici

Autor: | 09/06/2013

0

Poznata glumica Ketrin Zita Džouns posle jednomesečnog boravka u rehabilitacionom centru zbog oporavka od bipolarnog poremećaja, vratila se kući prošle nedelje. Viđena je kako vozi svoj automobil u Njujorku, u kome živi sa suprugom Majklom Daglasom i dvoje dece, desetogodišnjim Dilanom i osmogodišnjom Karis. Četrdesettrogodišnja filmska diva provela je trideset dana u psihijatrijskoj ustanovi zbog bolesti koja joj je otkrivena 2011. Ovo oboljenje karakterišu česte i nagle promene raspoloženja, koje varira od depresije do maničnih epizoda. Pre dve godine je rekla:
- Nadam se da će moj korak ka lečenju ohrabriti i druge ljude. Niko ne bi trebalo da se stidi ove bolesti, niti da pati u tišini.
Za bolest ne postoji lek, već se pacijenti kontrolišu uz psihoterapeutsku pomoć i određene lekove. Zanimljivo je da je glumica 2011. već bila na lečenju od iste bolesti u Konektikatu, i da joj je ovo bila druga rehabilitacija po redu. Ovog puta sama se prijavila u rehabilitacioni centar, što je medijima potvrdio njen portparol. Njen suprug, poznati glumac Majkl Daglas, koji se pre skoro tri godine izborio sa rakom grla, naglasio je da je ponosan na suprugu. Prošle nedelje kada je stigla u porodični dom, nije mogao da bude uz nju jer je bio u Kanu na promociji filma.
- Dobro je što je bila u ustanovi. Ne mogu da dočekam da je vidim. Ponosan sam na nju - izjavio je Daglas.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: „Getty“

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin