Kemal Monteno: Druženje sa publikom je najbolja terapija

Kemal Monteno: Druženje sa publikom je najbolja terapija

Autor: | 01/07/2013

0

Popularni kantautor Kemal Monteno gotovo da ne staje. Pre nekoliko dana je nakratko bio u Beogradu, gde je sa obožavaocem iz Beča Milovanom Zarićem snimio duet, a ovog leta očekuju ga nastupi na festivalima u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Sarajevski muzičar sa zagrebačkom adresom, koji više od godinu dana čeka transplantaciju bubrega, kaže da se oseća odlično i da mu je druženje sa publikom najbolja terapija.
- Stalno sam na putu, radim i ništa mi nije teško. Danas sam ovde, sutra onde, prekosutra ko zna gde. Zdravstveno se osećam odlično, idem dva-tri puta nedeljno na dijalizu. Ma, nije to ništa. Još čekam transplantaciju bubrega. Ne znam kada će tačno biti. Možda za mesec-dva - kaže Kemal.

Radite punom parom, uprkos zdravstvenim problemima?

- Stalno se svađam sa doktorima, govore mi da moram da pripazim na zdravlje i da malo usporim sa poslom. Kažem im da nisam bolestan i da mi nije ništa. Ne osećam se bolesno i neću tako da živim, niti da o tome razmišljam.

Kada izlazi vaš novi album?
- Sve je završeno. U Hrvatskoj će biti objavljen 7. jula, a zatim i u Srbiji. Pesme su u mom stilu, 40 godina sam na sceni i ne mogu ništa da menjam.

Možemo li da vas očekujemo na jesen na beogradskom koncertu sa novima pesmama?
- Nadam se da će tako biti, ako se transplantacija završi kako treba. Ako i ne bude do tada, doći ću, pa ako me pozovu prekinuću koncert i otići.

Snimili ste mnogo dueta u karijeri, koji vam je najdraži?

- Sve pesme su mi drage. Volim da snimam duete i uvek mi je zadovoljstvo da sa nekim zapevam na sceni. Sve je lepše u duetu, ne samo u muzici, već i u životu.

Gde planirate da provedete odmor?
- Ne praktikujem da idem na odmor. Najbolje se odmaram na pozornici. Sve me ostalo, osim pevanja, umara. Kad izađem na binu, to je pravi odmor. Ovako te uvek neko gnjavi i pegla.

Balada "Majske kiše", koju pevaju Kemal Monteno i "Teška industrija", proglašena je za pesmu leta na 19. "Sunčanim skalama". Drugo mesto i srebrnu sirenu dobio je Danijel Pavlović, dok je treći bio Joce Panov iz Makedonije. Umesto tri večeri, "Sunčane skale" su ove godine trajale samo jednu noć, jer je festival "skratio" nedostatak novca. Izostale su dodela Prinčevih nagrada i Veče novih zvezda, a izbor za pesmu leta okupio je 22 učesnika sa prostora bivše Jugoslavije, ali i iz Rusije, Amerike, Azerbejdžana i Nemačke.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: kemal monteno