Nevena Božović: Ponovo bih učestvovala na Evrosongu

Nevena Božović: Ponovo bih učestvovala na Evrosongu

Autor: | 20/07/2013

0

Mlada pevačica Nevena Božović nedavno je objavila novi singl "Pogledaj me", koji je napisala i komponovala Aleksandra Kovač. Talentovana devojka, koja je sa grupom "Moje tri" predstavljala Srbiju na ovogodišnjem "Evrosongu" u Švedskoj, ističe da je izuzetno zadovoljna prvim reakcijama publike. Devetnaestogodišnja Nevena, koja se ovih dana odmoara u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, kaže da je od jeseni očekuju mnogobrojne obaveze na Fakultetu muzičkih umetnosti, ali i planovi koje se tiču karijere i novih pesama. Pre nego što ponovo uzme zalet, plavokosa pevačica namerava da otputuje na more.
- Pesma "Pogledaj me" je moj prvi singl posle učešća na "Evrosongu" i prvi spot koji sam snimila u karijeri. Za samo jedan dan pesma je imala 100.000 pregleda na internetu, a sada je ta brojka znatno veća. Prezadovoljna sam što sam imala priliku da sarađujem sa muzičarima kao što su Aleksandra Kovač i Roman Goršek, sa kojim sam provela nekoliko nezaboravnih dana u studiju.

Mišljenje mnogih je da u pesmi zvučite kao Aleksandrina kopija, kao da peva ona, a ne vi. Vaš komentar?

- Ne slažem se sa takvom konstatacijom. Ona je napisala i komponovala pesmu i zato podseća na nju. Smatram da sam pesmi dala lični pečat i da sam je otpevala na svoj način. Aleksadra Kovač je jedini muzičar na ovim prostorima koji radi čistu pop muziku i ima prepoznatljiv stil.

Veliku pažnju na promociji izazavao je dolazak porodice Novaka Đokovića?
- Mi smo dugogodišnji prijatelji. Drago mi je što su pored mnogobrojnih obaveza našli vremena da dođu na promociju i da me podrže, kao i ostale kolege, kompozitori i prijatelji.

U "Prvom glasu Srbije" ste eksperimentisali sa različitim muzičkim stilovima. Šta vam lično najviše leži?
- Muziku ne delim na žanrove, već na dobru i lošu. Svakako, najviše mi leže pop, ar-en-bi i soul i mislim da će moja karijera ići u tom pravcu, ali volim da otpevam i dobru pesmu koja pripada nekom drugom muzičkom pravcu. Mislim da je kod nas pop muzika vrlo malo zastupljena i da ova, kao i prethodna generacija "Prvog glasa Srbije", može da donese mnogo toga novog i dobrog.

Odlično se snalazite i u narodnoj muzici...

- Pesme poput hitova "Vidovdan" i "Zajdi, Zajdi", pre takmičenja na Prvoj televiziji, pevala sam samo za uže društvo. Za mene je bio pravi izazov da se takmičim sa takvim pesmama i da ih otpevam pred žirijem i televizijskim gledaocima. Potrudila sam se da dam maksimum i volim da eksperimentišem u muzici. Uostalom, veličina izvođača je u tome da može da se snađe u svakom muzičkom žanru. Volim izvornu muziku i uvek me dotakne kada čujem "Zajdi, zajdi" i "Jano, mori", naročito u interpretaciji Tošeta Proeskog.

Sa kim biste od domaćih autora voleli da sarađujete?
- Mnogo je kvalitetnih autora i ko god mi ponudi dobru pesmu rado ću prihvatiti saradnju. Volim muziku Leontine Vukomanović, Aleksandre Milutinović, Saše Miloševića Mareta, Vlade Georgieva... Što se planova tiče, već polako preslušavam nove pesme. Idem korak po korak, još ne razmišljam o novom albumu, ali se nadam da će i toga biti.

Da li biste ponovo učestvovali na "Evrosongu"?
- Učinila bih to sa zadovoljstvom, jer je velika čast predstavljati svoju zemlju na takvom takmičenju. Učestvovala sam dva puta - 2007. godine sam na "Dečjem Evrosongu" osvojila treće mesto, a ove godine sam nastupila sa grupom "Moje tri" na velikoj "Evroviziji". Volela bih da jednog dana ponovo učestvujem. Neka bude treća sreća.

Hoće li "Moje tri" nastaviti saradnju?

- Iskreno, ne znam. Grupa je bila formirana zbog "Evrosonga", posle je svaka krenula svojim putem. Ali, ukoliko se nađe dobra pesma za nas, zašto da ne. Često se čujemo i viđamo. Postale smo dorbe prijateljice, jer smo mnogo toga prošle zajedno od "Prvog glasa Srbije", preko "Beosonga" do "Evrosonga".

Šta vam najčešće savetuju starije kolege i porodica, budući da ste tek na početku karijere?
- O svemu odlučujem sama, ali mi svi govore da ostanem takva kakva jesam i da je najvažnije da se ovim poslom bavim isključivo iz ljubavi. Starije i iskusnije kolege mi savetuju da kada biram pesme zatvorim oči i dobro ih preslušam. Ako mi se dopadne, znači da sam napravila pravi izbor.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti