Monika Beluči uči srpski uz pomoć banjalučke glumice

Monika Beluči uči srpski uz pomoć banjalučke glumice

Autor: | 16/08/2013

0

- Oprala sam babi kosu, nahranila je, a ona me pita jesi li ti jela - ovo su prve reči koje smo čuli od Monike Beluči na srpskom jeziku po dolasku u Trebinje na snimanje filma "Mlečni put" Emira Kusturice, koje su izmamile aplauz prisutnih novinara i radoznalih Trebinjaca.
Prelepa italijanska glumica savladava naš jezik uz pomoć glumice Narodnog pozorišta Republike Srpske Miljke Brđanin Babić. Ona će Belučijevoj pomagati samo oko izgovora pojedinih replika.
- Neću biti zadužena za lektorske vežbe ili za neku kraću školu spskog jezika. Monika Beluči je osnove srpskog jezika već savladala u Parizu, ali joj je potrebna pomoć u akcentovanju, odnosno izgovoru nekih reči i rečenica i u tome ću joj biti od pomoći - kaže Miljka Brđanin Babić.
Njih dve su u apratmanu broj 106 trebinjskog hotela "Platani" sve do iza ponoći u utorak uveče radile na izgovoru srpskih reči.
Juče ujutru je Monika Beluči otišla na Zelengoru gde je snimila prve kadrove za film "Na mlečnom putu". Monika je iz hotela vidno odmorna i raspoložena u pratnji Kusturice i filmske ekipe izašla već oko 8 sati.
Preksinoć, nakon što se obratila novinarima, prvu noć u Trebinju glumica je kratko provela u bašti hotela "Platani" gde su brojni znatiželjnici želeli da je vide izbliza i da naprave fotografiju.
Za stolom letnje bašte, neposredno uz prolaz prema apartmanu, sedela je sa Kusturicom i članovima filmske ekipe, a nešto pre 23 sata otišla je u svoj apartman. Glumicu je zabavljao trebinjski pijanista i kompozitor Božidar - Bobo Vučur. Monika i Kusturica su pili čaj, a u jednom trenutku prišla im je i glumica Nataša Ninković koja takođe glumi u ovom filmu.
Monika je jela hercegovačke smokve, a pre polaska na snimanje, uz kapućino je doručkovala kroasane i voće. Scene na Zelengori će biti snimane narednih nekoliko dana, odakle ekipa odlazi za Mokru Goru, a zatim na Kamenu goru kraj Prijepolja. Monika se nakon pauze ponovo u septembru vraća u Trebinje.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin