Adrijana Lima: Napornim treninzima do lepog izgleda

Adrijana Lima: Napornim treninzima do lepog izgleda

Autor: | 16/08/2013

0

Brazilsku manekenku Adrijanu Limu, koja je često proglašavana nejlepšom ženom na svetu, teško je ko mogao prepoznati u prošlonedeljnom sportskom izdanju. Iako je mnogo puta fotografisana kako u trenerci ili sportskim helankama ide na trening ili se sa njega vraća, paparaco slike, na kojima supruga Beograđanina Marka Jarića izvodi kikboks udarce sa trenerom, zadivile su sve žene koje sanjaju da imaju njenu figuru. Oznojena, rumena, bez trunke šminke na temperaturi od blizu četrdeset stepeni poznata tridesetdvogodišnjakinja "razbila" je san mnogih dama koje su mislile da je dobra genetika sve što je lepoticama potrebno da imaju zategnuto i vitko telo. Majka dve devojčice, koje je dobila u braku sa nekadašnjim košarkašem Jarićem, konačno je otkrila svoju "Victoria's Secret" tajnu lepote.
Ona je i ranije govorila da je bebi-salo koje je imala posle drugog porođaja, kada je na svet donela drugu kćerku Sijenu, skinula upravo zahvaljujući treninzima kik-boksa, koji pasionirano godinama upražnjava. Kada je samo dva meseca posle porođaja na reviji brenda, čije je zaštitno lice već trinaest godina, svetu pokazala zadivljujuću figuru, svi su bili zadivljeni učinkom kardio-vežbi.
- Vežbanjem u trajanju od šest sati dnevno uspela sam da za samo pet nedelja povratim figuru koju sam imala pre porođaja. Dnevno sam imala dva treninga po tri sata, uveče i ujutru, čim mi je doktor dao "zeleno svetlo" da počnem sa napornim vežbanjem. Tri nedelje posle porođaja, on je rekao da mogu da počnem sa kikboks vežbama. Od tada sam trenirala svaki bogovetni dan do revije brenda čiji sam "anđeo" godinama. Takođe, devet dana pre "povratničke revije" pila sam samo protein surutke razmućen u vodi, kao i više od dva litra vode tokom dana. Da bih postigla maksimalan učinak, dvanaest sati pred početak revije nisam uopšte unosila tečnost, jer to dehidrira organizam, pa se na taj način može izgubiti više od dva kilograma. Ipak, ne slažem se sa manekenkama koje drže stroge dijete i piju samo tečni protein. Ja sam to učinila samo tada jer sam imala jasan cilj, inače se hranim normalno i ne gladujem. Molila bih devojke da se ne izgladnjuju - poručila je lepotica rođena u Salvadoru, čiji je trener kikboksa Majkl zadivljen njenom posvećenošću sportu.
- Adrijana razmišlja kao pravi borac. Ima izraženu takmičarsku crtu u sebi i voli da je prva u svakoj igri koju igra - rekao je trener plavooke Brazilke, koji svakodnevno sa njom trenira u ringu teretane u Majamiju, gradu u kome živi sa porodicom. I njen suprug Marko Jarić magazinu "Hello!" ponosno je otkrio da je njegova supruga poput manijaka vežbala pred njen povratak na pistu posle rođenja druge kćerke.
Uprkos tome što je svesna da je kikboks vrlo naporan način vežbanja za ženu, ona razmišlja kao profesionalni sportista i voli da naporno trenira.
- Čim sam otkrila kikboks, znala sam da je to pravi sport za mene. Shvatila sam da je odličan za telo, dobar za mentalno zdravlje i da od njega dobijem najbolji oblik mišića i tela uopšte. Volim takve izazove, a taj sport je stvarno pravi izazov - rekla je jedna od retkih lepotica koje otvoreno priznaju da je potrebno da ulože mnogo truda, znoja i napora da bi izgledale dobro i da nije sve rezultat dobre genetike.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin