Sahranjena glumica Dolores Lambaša

Sahranjena glumica Dolores Lambaša

Autor: | 27/10/2013

0

Tragično preminula, 32-godišnja Dolores Lambaša, sahranjena je u petak u poslepodnevnim satima na šibenskom gradskom groblju Kvanj.
Od glumice se oprostilo nekoliko stotina ljudi, članovi porodice, majka Alma i otac Đino, kao i brojne kolege i prijatelji. Na večiti počinak ispratile su je pesme "Ne diraj moju ljubav" i "Tu je moj dom", dok je trubač svirao "Krist jednom stade na žalu".
Obred sahrane vodio je don Krešo Mateša, a profesor na zagrebačkoj Akademiji dramskih umetnosti, glumac Joško Ševo, izrecitovao je po želji njene majke deo Solomonove "Pesme nad pesmama". Leš tragično preminule glumice nosili su glumci Slaven Knezović, Ivo Perkušić, Mate Gulin i prijatelj Željko Ćorak.
Na poslednji počinak Dolores su, među ostalima, ispratili Špiro Guberina, Nives Ivanković, Slaven Knezović, Leon Lučev, Ivo Gregurević, Alen Slavica, Maja Cvjetković, Ana Gruica, Ivo Perkušić, Marinko Leš, Joško Ševo, Mate Gulin, šibenski gradonačelnik Željko Burić, tenor Branko Bubica, Pavle Kalinić, Franka Klarić i brojni drugi.
Snage da prisustvuje pogrebu prijateljice, čiju je smrt izazvao, skupio je i Stojan Matavulj (52), koji je upravljao vozilom Nisan iz kojeg je glumica ispala nakon udara u VW Polo. Stigao je u društvu supruge Branke i čitavo vreme se držao malo po strani. Među poslednjima je ubacio ružu u otvoreni grob prijateljice. Protiv glumca, koji ima lakše telesne povrede i nosi okovratnik, podignuta je krivična prijava zbog izazivanja nesreće sa smrtnim ishodom.
Glumica je preminula u sredu u 14 sati, nakon sedmočasovne borbe lekara za njen život, nakon nesreće na putu A3 kod Velike Kopanice. Glumci su se vraćali iz Beograda. Iako su rezervisali sobe kako bi prespavali, ipak su se uputili prema Zagrebu što se završilo kobno.

Izvor: Alo, 24sata.hr

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin