Usnija Redžepova: Nacionalna penzija najveće priznanje

Usnija Redžepova: Nacionalna penzija najveće priznanje

Autor: | 08/01/2012

0

Pevačica narodne muzike Usnija Redžepova, koja se ovih dana našla na spisku dobitnika nacionalne penzije, ističe da je to za nju izuzetna čast. Estradna umetnica, koja je autentičnim pevačkim stilom proslavila muziku južne Srbije, priznanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi smatra najznačajnijim u svojoj karijeri.
- S obzirom na to da sam već nekoliko puta konkurisala za nacionalnu penziju, donekle sam očekivala da ću je dobiti. Iskreno, prijavila sam se u poslednjem trenutku, malo je falilo da odustanem, ali mi se, ipak, posrećilo. Ovo je jedno od najvećih priznanja u karijeri, velika je čast dobiti nacionalnu penziju i naći se u društvu vrhunskih umetnika. Za to sam radila tokom čitave karijere i ovo je najlepši način da zaokružite dugogodišnji rad.
Na pitanje šta je, po njenom mišljenju, presudilo da dobije nacionalnu penziju, Usnija kaže:
- Pre svega mislim da ima mnogo umetnika koji zaslužuju nacionalnu penziju. Čovek treba da ostavi trag iza sebe i da to što radi bude vredno poštovanja. Trudila sam se da sve što radim bude dobro i da ostane. Nadam se da sam uspela u tome. Među prvima sam počela da radim sa trubačima, koji su danas naš prepoznatljiv brend u svetu. Ostala sam verna tradiciji i nikad nisam zalazila u nešto što nije naša muzika i što se ne naslanja na tradiciju. Mada sam rođena u Makedoniji, mnogi su godinama mislili da sam Vranjanka ili Nišlijka, što najbolje govori o tome da sam na pravi način uspela da predstavim muziku južne Srbije. Sigurno je na odluku da dobijem nacionalnu penziju uticala i uloga Koštane, koju sam u Narodnom pozorištu u Beogradu igrala 25 godina.
Usnija navodi da će je ovo priznanje podstaći da bude još aktivnija na muzičkoj sceni.
- Nisam prestala da radim nijednog trenutka. Ima me svuda, na svim televizijama. Prošle godine sam objavila novi album za "BN mjuzik". Ponudili su mi saradnju i ja sam prihvatila sa zadovoljstvom. Nemam planove, niti sam ikad pravila velike planove, ali mogu da obećam da će publika i u narednom periodu uživati u mojim pesmama.

Izvor i foto: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još