Vladimir Stojković: Za dlaku sam izbegao smrt

Vladimir Stojković: Za dlaku sam izbegao smrt

25/01/2012

0

Vladimir Stojković, golman Partizana, pukom srećom je preživeo tešku saobraćajku koja se u ponedeljak uveče dogodila na mostu Gazela. Dan kasnije, srpski reprezentativac je smogao snage da ispriča za „Alo!“ kakav je šok doživeo, kao i to šta mu je sve proletelo kroz glavu u trenucima kada je njegov „golf 5“ praktično visio iznad Save na zaštitnoj ogradi.
- Sam bog me je pogledao, za dlaku sam izbegao sigurnu smrt - upravo je tim rečima započeo razgovor Stojković, koji će danas zajedno sa saigračima krenuti put Izraela na pripreme.
Ubrzo je iskusni čuvar mreže pojasnio šta se tačno dogodilo.
 - U pratnji policajca koji me čuva, vraćao sam se iz pravca Novog Beograda. Krenuo sam kući i negde oko 22 časa, tačno na sredini Gazele, u vozačeva vrata se iz srednje trake zakucao automobil koji je jurio bukvalno 200 kilometara na čas. Ne znam da li je taj čovek bio pijan ili šta već, ali nije bilo izgleda da nas pretekne pošto je paralelno s nama u srednjoj traci bio još jedanautomobil Uleteo je u klasičnu „osmicu“ i zakucao se naš „golf 5“. Od jačine udara smo odleteli na zaštitnu ogradu i, da nje nije bilo, završili bismo u Savi. Sva je sreća što smo preživeli.
Stojković je u sudaru, u kojem su učestvovala još tri vozila, zadobio samo lakše povrede, a kako nam je rekao, sve je delovalo nestvarno, bukvalno kao na filmu.
- Bilo je neverovatno. I dalje sam u šoku! Zahvalan sam bogu što me je pogledao. Nakon što nas je zakucala ta limuzina, mislim da je u pitanju bila „laguna“, udario nas je još jedan automobil koji nas je okrenuo u kontra smeru i sklonio nas od ograde. Ma bilo je strašno! Glavom sam udario u šoferšajbnu, a evo i sada osećam bolove u predelu vrata. Ipak, kako je moglo da bude, odlično sam prošao - uzdiše dok priča Partizanova jedinica.
Na kraju je Stojković otkrio i koga je pozvao pre dolaska policije.
- Supruga Bojana je u tim trenucima bila gost kod Ognjena Amidžića na „Pinku“ i javio sam joj šta mi se dogodilo. Rekao sam joj da ne brine i da je sve u redu. Inače, pre nego što sam je pozvao, pet minuta mi je trebalo da dođem sebi. Nisam smeo da izađem iz automobila jer je staklo bilo svuda oko mene. Imao sam neki čudan osećaj da još nije gotovo i da još koji maler može da me zadesi. Stalno mi je kroz glavu prolazilo to kako su me sekundi delili od kraja - zaključio je Vladimir, dodajući da je po dolasku kući izljubio naslednika Lava i suprugu Bojanu.

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti