Šon Pen: Radni sastanak sa predsednicom Argentine

Šon Pen: Radni sastanak sa predsednicom Argentine

Autor: | 14/02/2012

0

Američki glumac Šon Pen je danas nakon sastanka sa predsednicom Argentine Kristinom Kiršner, pozvao Veliku Britaniju da uzme učešće u razgovorima pod posredovanjem UN o onome što je nazvao “argentinskim Malvinskim ostrvima” - Foklandskim ostrvima.
- Svet danas neće tolerisati bilo kakvu smešnu i arhaičnu posvećenost kolonijalističkoj ideologiji - poručio je Pen.
Britanija je odbila da pregovara sve dok stanovnici Foklanda žele da ostanu deo britanskog carstva, i pojačava svoje vojno prisustvo u tom regionu pred 30. godišnjicu rata sa Argentinom, koja takođe polaže prava na ta ostrva. Pen je ukazao da je diplomatija jedini način da dve države reše spor.
Šef argentinske diplomatije Ektor Timerman rekao je u petak novinarima u sedištu UN u Njujorku da njegova zemlja ima informaciju da je Velika Britanija poslala nuklearnu podmornicu u južni Atlantik, nedaleko od Foklandskih ostrva. Britanija nije želela da komentariše te navode.
Argentina i Britanija vodile su 1982. rat zbog Foklandskih ostrva, a tenzije oko statusa te teritorije nedaleko od argentinske obale ponovo su počele da rastu kako se približava 2. april - 30. godišnjica sukoba.

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti