Nebojša Glogovac: Odbio sam ulogu u filmu "U zemlji krvi i meda"

Nebojša Glogovac: Odbio sam ulogu u filmu "U zemlji krvi i meda"

Autor: | 20/02/2012

0

U ovu godinu glumac Nebojša Glogovac ušao je sa tri filma čije se premijere očekuju - “Krugovi” Srdana Golubovića, “Artiljero” Srđana Anđelića i “Kad svane dan” Gorana Paskaljevića. U međuvremenu, ima i ulogu u crnogorskom filmu “Deca iz ulice Marksa i Engelsa” Nikole Vukčevića koji još nije završen, a svaka od ovih priča, na svoj način i iz svoje vizure, bavi se vremenom u kojem živimo.
- Kod Paskaljevića više “gostujem”, ali mi mnogo znači što sam se našao u ekipi njegovog filma. Tu igram sina glavnog junaka, i to je moja prva saradnja sa genijalnim glumcem Mustafom Nadarevićem. Bio mi je plezir da se sretnemo na filmu, mislim da je igrajući starog profesora koji pred kraj života saznaje da nije ono što jeste, napravio maestralni, antologijski lik - kaže Glogovac.
Priče da je odbio ponudu Anđeline Džoli da bude deo srpskog tima u filmu “U zemlji krvi i meda” Nebojša potvrđuje.
- Kontaktirao sam sa njenim kasting agentima, rekli su mi da su me videli u filmu “Klopka” i ne znam kojim još, i ponudili su mi saradnju. Ali pošto je poslednjih godina u holivudskoj produkciji nekakav trend da smo samo mi u ovim ratovima ubijali, klali, silovali, dok su ostali ne znam šta radili, i to bez ikakve filmske estetike koja jedino opravdava postojanje nekog filma, bio sam oprezan. Nikako ne bih voleo da igram u priči u kojoj je samo jedan narod kriv, i lud, i krvoločan, a svi drugi su divni i male mace, bez obzira na to o kom narodu je reč. Taj scenario Anđeline Džoli, čije ime njeni agenti s kojima sam se dopisivao nisu pominjali, nikako nisam mogao da vidim. Nekako je ostao tajnovit, nisu hteli da mi pokažu, što je meni bilo čudno, pošto je reč o priči koju treba da vidi nekoliko miliona ljudi.
Na pitanje kako se završila vaša komunikacija sa njima glumac kaže:
- Na insistiranje agenata da prihvatim ulogu na neviđeno, odgovorio sam da hoću ukoliko film sagledava ove naše ratove kao zlo koje se desilo ljudima koji su se voleli, sarađivali, bili komšije, živeli zajedno, ženili se i udavali jedni s drugima, i u kojem su samo političari dobro prošli. Kako sam počeo da postavljam ta pitanja, tako je komunikacija koja je počela vrlo pompezno, krenula da jenjava. A završila se tipično američki - u poslednjem pismu agenti su mi napisali: “Pošto je vaš talenat toliki da bismo mogli da vam ponudimo samo glavni lik, a on je već dodeljen, nećemo imati ulogu za vas.”

Izvor: Novosti.rs
Foto: Pulsonline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin