Lejdi Gaga pokrenula fondaciju "Born This Way"

Lejdi Gaga pokrenula fondaciju "Born This Way"

Autor: | 01/03/2012

0

Pop pevačica Lejdi Gaga je u pratnji uticajnih prijatelja posetila američki elitni univerzitet "Harvard", u Kembridžu kod Bostona, kako bi pokrenila svoju novu fondaciju čiji je cilj pomaganje mladima. Voditeljka Opra Vinfri, spiritualni vođa Dipak Čopra i američka ministarka zdravlja Ketlin Sibilijus bili su sinoć u društvu ekscentrične zvezde koja je govorila o fondaciji "Rođena ovakva" (Born This Way).
Gaga je u govoru pred više od 1.100 studenata iz nekoliko saveznih država i s nekoliko fakulteta pozvala mlade da se "suprotstave pakosti i surovosti".
- Verujem da ako imate revolucionarni potencijal, morate svet učiniti boljim mestom i iskoristiti ga - poručila je pop zvezda.

Ona je rekla da nema zakona koji zahteva od ljudi da budu ljubazni, ali da bi ona želela da tako nešto postoji. Predstavnik Lejdi Gage rekao je da je ona dala 1,2 miliona dolara za fondaciju nazvanu po njenom albumu i hit pesmi iz 2011. godine. Pesma promoviše samosvojnost i postala je himna pokreta za prava homoseksualaca.
Lejdi Gaga, koja je rekla da je kao tinejdžerka bila žrtva nasilnika, navela je da je ideja za fondaciju nastala iz razgovora posle objavljivanja pesme "Born This Way" i gomile pisama fanova s porukama poput "Želim da postoji više tolerancije u univerzumu, želim da bude više prihvatanja".

Pevačica je rekla da će njena majka Sintija Đermanota biti predsednica fondacije pošto ju je ona inspirisala da je pokrene. Lejdi Gaga je navela da će je autobus "Born Brave Bus" pratiti na turneji i da će "svako moći da dođe da "razgovara o ljubavi, prihvatanju, ljubaznosti" i drugim ciljevima fondacije.

Izvor: Beta

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin