Nikol Kidman: U filmu "Hemingvej i Gelhorn" igram ulogu svog života

Nikol Kidman: U filmu "Hemingvej i Gelhorn" igram ulogu svog života

Autor: | 25/06/2012

0

Oskarovka Nikol Kidman predstavila je svoj novi film "Hemingvej i Gelhorn", u kome glumi suprugu čuvenog pisca i novinarku Martu Gelhorn, rola za koju kaže da je uloga njenog života.
U intervjuu za sajt "Dedlajn", Kidmanova je rekla da u početku nije znala ko je Marta Gelhorn, ali da je, kada se obavestila, pozvala reditelja Fila Kofmana i rekla mu: "Moram da je igram!"
- Ona je tako velika žena i mislim da je sjajno što je Fil Kofman ispričao njenu priču. Ona je utrla put mnogim novinarkama, ali je bila i uzor za mnoge žene - kaže Kidman.
Prema njenim rečima, igrati stvarnu osobu predstavlja veliki izazov i odgovornost, ali je lik Marte Gelhorn bio posebno problematičan jer je ona "gotovo paradoksalna".
- Ona kaže jednu stvar. Kaže da je najgori partner u krevetu i da ne voli seks. A onda je vidite sa Hemingvejem i njih dvoje su potpuno divlji. To me je zaintrigiralo, jer ono što kažemo da smo i ono šta smo zapravo, mogu ponekad biti potpuno različiti - rekla je Nikol.
Kidmanova smatra da je razlog zbog takvog stava Gelhornove bio taj što nije želela da bude definisana samo kao Hemingvejeva supruga, već i kao novinar i nezavisna ličnost.
- Mislim da ju je to mnogo frustriralo. A to se vidi i u filmu kada se brecne na novinara i ne želi da odgovori na pitanje - dopada mi se što je bila i ostala žestoka - kaže ona.
Komentarišući nekoliko "vrućih" scena sa Klajvom Ovenom koji glumi Hemingveja, Nikol kaže da su one bile neophodne jer su bile verne priči i liku.
- Poenta tih priča je da pokažu šta su imali. Svaki put kada bi bio neki rat ili eksplozija oni bi vodili ljubav. To je zbog toga što su osećali snažnu fizičku privlačnost. To je njihovoj vezi davalo žar. Oni su bili takvi ljudi. Živeli su žestoko, pili žestoko, zabavljali se žestoko, pisali neverovatnu prozu i na kraju uništili svoju vezu i jedno drugo, ali su potom otišli i iz toga napravili neverovatna dela - rekla je glumica.
Govoreći o omiljenoj sceni iz filma, Kidmanova izdvaja onu u kojoj se Gelhornova žali da ne može da napiše ni slovo, a Hemingvej ispisuje stranice i stranice teksta.
- Dopada mi se kada joj kaže: " Hajde Gelhornova, uđi u ring i počni da se boriš za ono u šta veruješ". To je moja mantra. Uđi u ring i bori se za ono u šta veruješ. Kao osoba imate mišljenje i isprobavate stvari koje su smele. Ako ne uspete, niste uspeli. Ali ste barem pokušali - rekla je Nikol.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti