Ana Aleksander: Selim Holivud u Srbiju

Ana Aleksander: Selim Holivud u Srbiju

Autor: | 09/07/2012

0

Glumica Ana Aleksander osvojila je svet provokativnim scenama u seriji „Chemistry" i ulogom Srpkinje u sitkomu „The exes", a sada planira da preseli Holivud u Srbiju. Atraktivna glumica, koja je zbog karijere promenila prezime Stojanović u Aleksander, poručuje iz Los Anđelesa da će sa američkim filmadžijama brojne serije i filmove snimati u domovini.
- U Americi uvek traže mesta na kojima mogu da urade kvalitetan film za manje para. Zbog toga sam nedavno posetila Srbiju da vidim kako se to radi tamo i prijatno sam iznenađena. Znala sam koliko su naši ljudi talentovani, ali nisam bila sigurna koliko posle rata imaju tehničkih mogućnosti za rad. A oni imaju baš sve! Želim da donesem posao u svoju zemlju, koja je i dalje u finansijskim problemima.
Na pitanje o kakvim poslovima je reč, glumica kaže:
- Imam nekoliko projekata koje planiram da radim sa američkim producentima i, ako sve bude OK, iz Amerike ću najpre dovesti jednu seriju u Srbiju. Već sam razgovarala sa finansijerima. Najdraži projekat mi je serija koju bih radila po knjizi „Gorila" Dušana Savkovića, imam i jedan projekat u kome se pojavljujem kao koscenarista, kao i jedan kaubojski film! Kažu da je Deliblatska peščara idealna za snimanje tog filma o „lošim devojkama", u kome bih i glumila.
O planovima da za svoje projekte angažuje i holivudske zvezde, šarmantna glumica kaže:
- Ako želiš da napraviš nešto što će se gledati širom sveta, onda moraš da imaš holivudske zvezde. Amerikanci hvale talenat srpskih glumaca, ali oni žele internacionalne zvezde. Volela bih da u nekom od mojih filmova glumi Džordž Kluni, jer je svojevremeno snimio film o ratu u eks-Ju, a nije znao ništa o tome. Pošto je i veoma politički aktivan, volela bih da vidi obe strane istine. Na spisku poželjnih glumaca su i Džulijen Mur, Meril Strip i Robert Dauni Džunior, mada je njega teško angažovati jer je baš zauzet.
Na pitanje sa kim se susrela tokom boravka u Srbiji, Ana kaže:
- Sa porodicom Bajić. Mi smo porodični prijatelji, ali smo se posle rata razdvojili. Nedavno smo dogovorili susret i razgovarali o raznim projektima. Planirali su da glumim i u njihovoj seriji „Ravna gora", ali videćemo koliko je to izvodljivo zbog mojih obaveza u Americi. Ako sve bude OK, to će biti moja prva uloga u Srbiji posle 21 godine! Planiram da moj partner u Srbiji za sve projekte koje sam pomenula bude „Kontrast studio" porodice Bajić.
O početaku karijere i saradnji sa Radošem Bajićem u filmu „Sekula se opet ženi", zgodna glumica je rekla:
- Čak se i ne sećam tih početaka, bila sam mnogo mlada, mislim da sam imala 14 godina. U to vreme nisam razmišljala o karijeri, uloga u tom filmu bila mi je kao igra. Tek kasnije, kad mi je tetka Seka Sablić predložila da upišem akademiju, odlučila sam da gluma bude moj poziv.
Na pitanje da li se kaje zbog provokativnih scena seksa u seriji „Chemistry", Ana odgovara:
- Ne razmišljam više o toj ulozi! Postoje uloge koje nikad više ne bih igrala, a izazov je oprobati se u nečem novom. Radujem se ulogama u dva američka filma, a jedan od njih je horor koji nikad nisam radila. Sad mi najvažnije da radim projekte u Srbiji i da se oprobam kao producent.

Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti