Prijem u Palati Srbije: U čast olimpijaca

Prijem u Palati Srbije: U čast olimpijaca

Autor: | 15/08/2012

0

Predsednik vlade Ivica Dačić priredio je prijem za srpske olimpijce i zahvalio im što su rezultatima i ponašanjem na Olimpijskim igrama Srbiju učinili ponosnom.
- Proveo sam sa vama poslednja dva-tri dana u Londonu i narušio svoje zdravstveno stanje, pre svega zbog uzbuđenja koje su nam priredili vaterpolisti. Hoću da pozdravim sve vas koji ste učestvovali na Igrama i da vam čestitam na ostvarenim rezultatima - rekao je Dačić.

Vi ste primer kako se bori za svoju zemlju, kako nikad ne treba odustajati do posednjeg sekunda i kako siromašnije zemlje mogu da dođu do rezultata - dodao je Dačić.
Predsednik vlade je istakao da nema razvoja sporta bez ulaganja i obećao konkretne korake vlade na tom planu.
“Vlada Srbije će uložiti sve što može, a tu ne mislim samo na budžetska sredstva, već i na animiranje preduzeća i pojedinaca da biste imali bolje uslove i osvojite što više medalja za četiri godine u Riju”, poručio je Dačić.
On je kazao da mu je poznato s kakvim su se problemima suočavali sportski funkcioneri u Srbiji, jer je nekada i sam bio u toj poziciji.

- Znam da je teško pronaći novac, pogotovo u uslovima ekonomske krize. Ipak, svako ulaganje u vas predstavlja veliku dobit za državu. Vi ste za ovih par nedelja više doprineli za Srbiju nego neki za sva vremena. Srbija je ponosna zbog odnosa koji ste imali prema državi i verujem da je većina građana sa suzama i ponosom gledala kako Milica Mandić peva himnu - rekao je Dačić.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić istakla je da je srećna što su mlade generacije dobile nove idole.

Vi najbolje znate koliko je truda trebalo uložiti i pre i za vreme takmičenje da biste bili na najvećoj sportskoj smotri na svetu. Srbija će znati da ceni i da nagradi vaše rezultate - istakla je ministarka.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je zahvalio sportistima na predivne dve-tri nedelje.
- Počelo je lepo, završilo je još lepše. Hvala svima na podršci, verujem da ćemo i u naredne četri godine imati dobre pripreme i ostvariti još bolje rezultate u Riju - rekao je Divac.
Država je obećala novčane nagrade: 35.000evra za zlato, 30.000 za srebro i 25.000 za bronzanu medalju.

Vlada će doneti odluku o nagradama kada donesete dokumentaciju, a dokumentacija su medalje - rekao je premijer.
- Svako ulaganje u vas je neprocenjiv profit. Vi ste doprineli da se poboljša ugled Srbije. Ono zbog čega je cela Srbija bila ponosna jeste kakav ste odnos imali prema svojoj zemlji - rekao je Dačić.
Prema rečima Dačića, građani su Miličino pevanje himne na dodeli zlatne medalje u tekvondou dočekali “sa suzama i ponosom”.
Dačić je rekao da će vlada u četvrtak doneti odluku da se reši stambeno pitanje Milice Mandić: “Ko će da živi sa njom neka sama odluči, u to neće da se meša vlada”, rekao je Dačić u šali.
- Milica je osvojila ne prvo zlato posle Sidneja, već prvo zlato u istoriji Srbije kao samostalne države. I pred vama kažem da će vlada doneti odluku da joj bude rešeno stambeno pitanje - rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug

Foto: Dragan Gajić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti