Aleksandra Radović: Uzbuđenje pred beogradski koncert

Aleksandra Radović: Uzbuđenje pred beogradski koncert

Autor: | 10/10/2012

0

Pop zvezda Aleksandra Radović već nekoliko meseci sa saradnicima priprema koncert u Sava centru, koji je zakazan za 20. oktobar. Osim muzičkog i pevačkog dela, Aleksandra vodi računa o scenskim efektima koji će, kaže, biti na svetskom nivou. Reč je o interaktivnom nastupu, koji će biti izveden u 3D maping projekciji.
- Ništa slično do sada u Srbiji nije rađeno, zbog čega osećam tremu, jer je moderna tehnologija rizična - rekla je Aleksandra Radović.
 - Ipak, radujem se, jer volim da budem prva u nekim stvarima. Sve ono što se bude događalo na sceni, u muzičkom i vizuelnom smislu, kontrolisaću pokretom ruku. Dodavaću boje, svirati veliki klavir, smanjivati i pojačavati zvuk... Biće to zanimljiva improvizacija.
Popularna pevačica smatra da domaći pevači olako shvataju svoj posao, pogotovo oni koji smatraju da je glas dovoljan.
- I sama sam bila u toj grupi, vodeći se time da super pevam i da mi ne treba spektakl na sceni. Bilo mi je dovoljno to što ljudi vole da me slušaju, ali vremenom je počelo da mi biva dosadno. Poželela sam da uradim nešto što će i publici i meni biti zanimljivo.
Radovićeva priznaje da je velika hrabrost napraviti u današnje vreme koncert bez novog albuma, čije objavljivanje je morala da odloži zbog poslovnih obaveza.
- Smatram da moje pesme nisu instant, te da mi je dovoljan singl da bih animirala publiku. Novi album je skoro gotov. Planirala sam da pred koncert pustim novi singl, ali prethodni “Čuvaj moje srce” još je prvi na top-listama, pa ne bih da ga “pojede” nova pesma. Muzički pravac je ostao isti, osim što je zvuk vedriji i malo tvrđi. Imam tri balade, ali su za sečenje vena.
Dan posle koncerta, Aleksandra neće imati vremena za odmor. Nakon što se rano ujutru vrati sa slavljeničke zabave, očekuje je snimanje “Prvog glasa Srbije”.
- Nadam se da ću krajem oktobra uspeti da skoknem negde van grada na nekoliko dana da odmorim kosti - završava kroz osmeh Aleksandra, koja istu koncertnu priču iz Sava centra želi da uskoro prikaže u svim većim gradovima u regionu.
Pevačica se prvi put ozbiljno posvetila kostimografskom momentu koncerta, angažujući Darka Kostića da joj dizajnira specijalne haljine.
- Prezadovoljna sam saradnjom sa Kostićem. Pogodio je ono što želim i kako bih volela da izgledam. Mislim da je učinio da izgledam svetski - otkriva Aleksandra.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin