Ekipa filma "Vir" u humanoj akciji

Ekipa filma "Vir" u humanoj akciji

Autor: | 28/10/2012

0


Ekipa domaćeg filma “Vir“ podržala je nacionalnu kampanju Ministarstva zdravlja Republike Srbije “Produži život“. Desetina članova ove ekipe potpisala je donorske kartice i time zaveštala organe 26. oktobra 2012. godine u prostorijama Privredne komore Beograda. Javnosti su se obratili dr Danica Mihajlović ispred Ministarstva zdravlja, predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković, glumac Nenad Okanović, Aleksandra Mitrović i producent Nemanja Đorđević.

S obzirom na to da je oktobar mesec davalaca organa, ekipa filma “Vir“ je simbolično, odlučila da humani čin potpisivanja donorskih kartica obavi upravo u ovom mesecu. Svako od vas može da bude potencijalni primalac organa, stoga svako od vas treba da razmišlja na temu zaveštanja organa.

U ekipi filma, u sektoru za maske i specijalne efekte, je Aleksandra Mitrović koja se već godinama bori sa zdravstvenim tegobama i čeka na donaciju bubrega.
- Družeći se i radeći sa njom, postali smo svesni patnje kroz koju svakodnevno prolazi, i odlučili da na ovaj način doprinesemo njoj i svim ljudima sličnih problema. Cilj nam je da svojim primerom utičemo na podizanje svesti građana Srbije o transplataciji i donatorstvu organa, da se poveća broj donora i olakša i spasi život onim ljudima kojima je transplatacija jedini vid izlečenja.
Kampanja “Produži život“ jedna je u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje će u svojoj kampanji podržati film “Vir“. Nedavno su podržali i humanitarni petodnevni maraton “Heroji otadžbine“.

Film “Vir“ Bojana Vuka Kosovčevića čija je premijera zakazana za 11.novembar 2012. godine u Sava Centru, angažovan je u borbi protiv nasilja u porodici i nasilja u društvu uopšte. Na živopisan način, kroz tri priče, prikazuje uzroke i posledice devijantnog društvenog ponašanja kao i značaj porodice u formiranju ličnosti pojedinca. Ovakav sadržaj i poenta, bitno su doprineli da se velikane srpske kinematografije Emir Kusturica, Mirjana Karanović i Dragan Nikolić nađu u filmu “Vir“. Iz istih razloga projekat “Vir“ je među prvima podržala Privredna komora Beograda.

Autor: Hellomagazin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin