Film "Vir": Ostvarenje inspirisano svakodnevicom

Film "Vir": Ostvarenje inspirisano svakodnevicom

Autor: | 17/11/2012

0

Debitantski film „Vir“, reditelja i scenariste Bojana Vuka Kosovčevića, uskoro će premijerno biti prikazan pred beogradskom publikom. Reč je o ostvarenju koje govori o našoj prestonici iz ugla tri mlada čoveka u tri posebne priče koje se međusobno prepliću i dopunjuju, a čitava radnja se dešava u četrdeset osam sati. Priča je inspirisana realnim događajima, a svedoči o zgodama i nezgodama mladih, pogrešnih ideala i krhkih korena koji traže svoje mesto u društvu, ali i ljubav i odgovore i izlaz iz životnog vira.
Glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju tumače Nebojša Đorđević, Srđan Pantelić i Nenad Okanović, a pored njih igraju Marina Vodeničar, Ivana Jovanović, Aleksandar Marković i drugi. Svoju svestranost i glumački talenat pokazali su i poznati voditelji Ivan Ivanović, Ivan Zeljković, Miroslav - Miki Đuričić i muzičar Ivan Gavrilović. Jedna od uloga pripala je i reditelju Emiru Kusturici.
Mladi i perspektivni glumac Nebojša Đorđević kaže da mu je uloga skinhenda bila veoma izazovna.
- Lik koji tumačim zove se Bogdan. On je usled nesrećnog odrastanja pored oca koji ga je tukao krenuo pogrešnim putem i postao je vođa skinhends grupe. Snimanje je trajalo nešto duže od dva meseca na različitim lokacijama u Beogradu, a tokom rada nam se desilo mnogo interesantnih događaja - kaže Nebojša.
- Jednom prilikom tokom snimanja, kolega i ja smo otišli do pekare da kupimo picu, ali kada nas je prodavačica videla u kostimima skinhendsa, nije htela da nam naplati. I pored toga što smo joj objasnili da smo glumci i da snimamo film, bila je preplašena i nije želela da uzme novac. Naravno, ostavili smo joj novac na pultu - otkriva glavni junak ovog filma.
Njegovog oca u „Viru“ igra Emir Kusturica, a reditelj i scenarista je veoma zadovoljan što je njegov stariji kolega pristao da bude deo ekipe ovog filma.
- Počastvovan sam saradnjom sa Emirom Kusturicom. Veoma mi je drago jer je izašao u susret nama, mladim umetnicima. Davao je savete, ali se nije mešao u našu zamisao projekta, štaviše doprineo je našoj ideji. Još jednom se pokazao kao pravi umetnički laf - kaže Bojan Vuk Kosovčević.
Bard naše glume Dragan Nikolić takođe je deo ovog projekta koji je sa velikim zadovoljstvom prihvatio ulogu moćnog i uticajnog čoveka.
- Igram mračnog, moćnog čoveka bliskog vlasti, a i mafiji. Moj lik štiti sina svog pokojnog brata, okorelog beogradskog mafijaša. Međutim, dolaze nova vremena, ispred svega stavljaju se sopstveni interesi, donose se teške odluke. Zanimljiv i karakteran lik - kaže Nikolić koji sa snimanja nosi isključivo dobre utiske.
- Sa zadovoljstvom sam bio deo glumačke ekipe filma "Vir" koji sam nedavno pogledao. Odličan film, dinamičan i slojevit. Siguran sam da će se dopasti publici. Sa snimanja nosim najbolje utiske. Ovi mladi ljudi su me prijatno iznenadili svojim ozbiljnim i profesionalnim pristupom tokom snimanja. Kreativni, puni ideja i entuzijazma, uz njih sam se i sam podmladio i prisetio svojih početaka - iskren je čuveni umetnik.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin