Ana Ivanović i Jelena Janković: Zajedno možemo do FED kup titule

Ana Ivanović i Jelena Janković: Zajedno možemo do FED kup titule

Autor: | 30/10/2012

0

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je veoma srećna što je FED kup reprezentacija ponovo na okupu i da će igračice dati sve od sebe da u finalu protiv Češke osvoje trofej.

- Srećna sam što sam deo tima, ovo je veliki uspeh za nas i nadam se najboljem. Dobro se osećam posle prvog treninga, podloga je dobra, istina, još malo me muči povreda, ali, tu je moj štab da mi pomogne da se oporavim. Ima još para dana da se spremimo do vikenda - rekla je Ivanovićeva novinarima u Pragu.

Ona je dodala da će duel sa Čehinjama, koje brane titulu u FED kupu, biti veoma težak.

- Finale nikad nije lako, posebno što se FED kup dosta razlikuje od individualnih turnira. Šanse su 50:50, ali daćemo sve od sebe i sigurna sam da zajedničkim snagama možemo daleko da doguramo - konstatovala je ona.

Ivanovićeva je izrazila zadovoljstvo što će srpski FED kup tim u Pragu imati i podršku sa tribina.
- Lepo je što dolazi veliki broj naših navijača iz Beograda, podrška uvek dobro dođe, posebno kada gostujemo i nadam se da će atmosfera biti super - zaključila je srpska teniserka.


Njena reprezentativna koleginica, Jelena Janković, takođe je navela da će dati sve od sebe da pobede Češku i obraduju navijače u zemlji.
- Čehinje imaju izuzetno jak tim, ali ja verujem u našu ekipu. Imamo kvalitetne igračice i verujem u naš tim i našu pobedu - rekla Jankovićeva nakon prvog treninga.

- Imala sam prvi trening. Podloga mi se jako sviđa. Ostalo je još nekoliko dana i svi jedva čekamo taj duel. Svi se osećamo dobro, atmosfera u timu je dobra. Ostaje nam nekoliko dana da se uigramo i adaptiramo i nadamo se najboljem, a to je titula. Daćemo sve od sebe i više od toga da obradujemo svoj narod - rekla je Jankovićeva.


Trenutno druga po rangu srpska teniserka ocenila je da Fed kup tim Srbije zaslužuje i finale i trofej.
- Borićemo se do kraja. Cilj nam je titula. Zaslužujemo finale i da osvojimo Fed kup jer mislim da smo najbolje. Prešle smo veliki put. Ovo je istorijski trenutak za nas. Ostao nam je još jedan korak, a to je titula. Ako nas zdravlje posluži, uz podršku navijača možemo da obradujemo narod i donesemo titulu u Srbiju - rekla je Jankovićeva.


Finale Fed kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra.

Izvor: Tanjug / Beta
Foto: Srđan Stevanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin