Jelena Janković se posle 12 godina povlači iz nacionalnog tima

Jelena Janković se posle 12 godina povlači iz nacionalnog tima

Autor: | 05/11/2012

0

Posle 12 godina igranja za FED kup tim Srbije, Jelena Janković je odlučila da se povuče iz nacionalnog tima. Dugogodišnji kapiten naše teniske reprezentacije nakon poraza od Lusi Safarove (1:6, 1:6) rekla je “dosta je” i da šansu treba da dobiju mlađe igračice.
- Još nisam napravila plan za sledeću sezonu, sigurno je da ću prvo na oporavak od povrede i odmor, pa ćemo videti. Što se tiče FED kupa, igram već 12 godina za reprezentaciju i bliži se vreme za povlačenje i davanje šansi mlađim igračicama. Uvek ću biti tu da pomognem, ali mislim da za sledeći meč protiv Slovačke neću biti tu. Postoje druge igračice koje možda mogu da daju i više - rekla je Jankovićeva novinarima u Pragu.
Kada je u pitanju današnji poraz od Safarove Jankovićeva je rekla da nije mogla protiv povrede.
- Žao mi je zbog tima, nisam mogla da dam sto posto zbog povrede. Sa druge strane, Safarova je igrala sjajno i zasluženo pobedila. Čestitam Čehinjama, ali i mom timu, jer nije mala stvar biti drugi na svetu. Jako mi je žao, nije lako izgubiti u finalu, mi smo pobednici u duši, navikli smo da budemo prvi. Ponosna sam na ceo tim, na sve ljude koji su nam pomogli da dođemo ovde i nadam se da će biti još prilika za titulu - poručila je Jankovićeva.
Ženska teniska reprezentacija Srbije nije uspela da u svom prvom finalu Fed kupa osvoji titulu namenjenu najboljoj ekipi na svetu, jer je u Pragu Češka posle pobede Ane Ivanović nad Petrom Kvitovom stigla do nedostižnih 3:1 u pobedama zahvaljujući trijumfu Safarove nad Jelenom Janković.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin