Dodeljene MTV EMA nagrade

Dodeljene MTV EMA nagrade

Autor: | 12/11/2012

0

Tejlor Svift i Džastin Biber bili su zvezde večeri na dodeli Evropskih muzičkih nagrada (MTV EMA) u dvorani "Festhalle" u Frankfurtu. Naravno, velika senzacija bio je južnokorejski pevač Psaj. Tejlorova je iz Nemačke odnela tri nagrade. Mladi Kanađanin proglašen je najboljim muškim izvođačem, zatim je osvojio nagradu za najboljeg pop izvođača i za najbolji svetski nastup. On nije prisustvovao gala večeri već se fanovima zahvalio video porukom. Sviftova je proglašena najboljom ženskom muzičarkom, a osvojila je nagrade i za najbolji nastup uživo i za najbolji izgled.

Najboljom pesmom proglašena je "Call Me Maybe", koju izvodi Karli Re Džepsen. Englesko-irski boj bend iz Londona "One Direction" proglašen je za najboljeg novog izvođača, kao i bend koji ima najstrastvenije fanove, a velike ovacije je izazvao Psaj, koji je sa plesačima na pozorinici izveo svoju planetarno popularnu pesmu "Gangnam Style" i zaplesao i odneo nagradu za najbolji video.
Niki Minaž je osvojila nagradu za najbolju hip hop pesmu, a "Linkin Park" za najbolji rok nastup.

Dejvid Geta poneo je krunu najboljeg u Evropi kada je reč o elektronskoj muzici, a Lana del Rej za najboljeg alternativnog izvođača.

Globalnom ikonom proglašena je Vitni Hjuston. Voditeljka spektakularnog šou programa bila je Hajdi Klum.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin