Dino Merlin: Ne glasajte za komšije!

Dino Merlin: Ne glasajte za komšije!

Autor: | 15/04/2011

0

Dino Merlin (48) bosanski predstavnik na Evrosongu u Diseldorfu posetio je Skoplje, gde se sreo sa makedonskim predstavnikom Vlatkom Ilievskim. U okviru promotivne turneje i predstavljanja pesme "Ljubav unazad" s kojom će nastupiti u Nemačkoj, Merlin je poručio Makedoncima da ne glasaju za njegovu ili komšijske pesme, već za onu koja im se najviše sviđa kako bi se izbegao "politički momenat da jedni drugima dajemo glasove!" On je otkrio da će u Diseldorfu nastupiti u prekrojenom sakou starom 12 godina, koji je jeftiniji nego košulja koju je nosio u Skoplju.
Na pitanje zašto peva na engleskom, on kaže da šta god uradi ne valja, pogotovo u Bosni.
-Kad pevam na francuskom, kažu što na francuskom, kad pevam na arapskom, što na arapskom... Zato radim šta je meni ćejif, a pesma 'Ljubav unazad' je prva koju sam napisao na engleskom jeziku -  kaže Merlin, kome se najviše sviđa italijanska pesma, mada misli da su ozbiljni favoriti Šveđani i Norvežani. On je podelio i nekoliko saveta mlađanom kolegi Vlatku, koji mu je poklonio repliku "zlatne maske" pronađene u Makedoniji, majicu i promotivni materijal, a od Dina je dobio njegov kompilacijski CD.
- Nisam mislio da ću posle Jerusalima ikada ponovo ići na Evrosong, ali su me nagovorili. Radio sam na novom albumu, jedna pesma je štrčala, bila je drugačija od ostalih, pa nisam znao šta ću s njom. Onda me je moja ekipa nagovorila da ponovo uđem u priču oko Evrosonga. Ali, nisu me dugo nagovarali, jer nije teško 'žabu u vodu naterati' pogotovo što taj festival gleda 150 miliona ljudi u svetu - priznaje Merlin. On veruje u pobedu BiH mada plasman u Diseldorfu neće uticati na njegovu karijeru.

Izvor: Svet.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti