Debi Rejnolds prodaje kolekciju filmskih suvenira (Foto)

Debi Rejnolds prodaje kolekciju filmskih suvenira (Foto)

Autor: | 14/06/2011

0

Američka glumica Debi Rejnolds (79), koja je sakupila oko 5.000 predmeta sa snimanja filmova iz zlatnog doba Holivuda, odlučila je da rasproda kolekciju pošto je shvatila da se njen san o stalnom muzeju neće ostvariti, piše "Los Anđeles Tajms".
Među filmskim suvenirima su bela haljina Merilin Monro iz "Sedam godina vernosti" (1955) i crvena iz fima "Muškarci više vole plavuše", haljina od zlatnog lamea koju je Klodet Kolber nosila u "Kleopatri" (1934) i tamnozelana somotska haljina Grete Garbo iz "Ane Karenjine" (1935).

U njenoj kolekciji su i matadorsko odelo Rudolfa Valentina, šeširi Čarlija Čaplina i Harpa Maksa, čak i jedna lokna Meri Pikford, potom cipele koje je nosila Džudi Garland u filmu "Čarobnjak iz Oza". Debi Rejnolds je godinama skupljala i scenografske rekvizite, kamere, pisma i automobile iz holivudskog zlatnog doba. Pošto je decenijama pokušavala da zainteresuje investitore da u Los Anđelesu sagrade muzej, a u tome nije uspela, glumica je odlučila da rasproda kolekciju. Prvi deo zbirke od skoro 600 predmeta biće ponuđen na prodaju u subotu 18. juna, dok je druga aukcija planirana za 3. decembar.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti