Bane Janković: Naučiću Kaću da kuva

Bane Janković: Naučiću Kaću da kuva

Autor: | 24/09/2011

0

Maneken Branislav Janković je pre mesec dana odlučio da pistu zameni kuhinjom.
- Završio sam Srednju ugostiteljsko-turističku školu za kulinarskog tehničara, ali nisam se profesionalno bavio kulinarstvom. Pre mesec dana odlučio sam da mi to bude primarna profesija jer mi zaista ide od ruke. Tokom školovanja bio sam odličan kuvar i tad sam naučio da spremam mnoge specijalitete. U mojoj porodici oduvek sam bio taj koji se mota oko šerpi - kaže učesnik rijalitija „Farma", koji svoje kulinarske sposobnosti ocenjuje čistom desetkom.
- Kada zasučem rukave i stavim kecelju, najbitnije mi je da ono što spremim bude ukusno i perfektno dekorisano. S obzirom na to da živim sam, na mom meniju obavezne su domaća supa i čorba od povrća. Juneće i svinjsko meso nezaobilazni su uz tradicionalni krompir pire i svežu salatu. Iako ne spadam u grupu modernih kuvara, znam da pravim sve vrste đakonija, tako da svoje kulinarske sposobnosti ocenjujem čistom desetkom - samouveren je Bane.
Beogradski šarmer poručuje da će se pevačicom Katarinom Živković oženiti tek kad postane domaćica.
- Ja sam Kaćin instruktor kuvanja! Obećao sam joj da se neću oženiti njom dok ne postane prava kuvarica i domaćica. Po mom mišljenju, veoma je važno za ženu da zna da kuva, bez obzira kojim poslom se bavi. Od nje ne tražim da bude profesionalna domaćica, ali neke osnovne stvari mora da zna. Kad god imamo slobodnog vremena, obavezno zajedno spremamo večeru. Raduje me što je Kaća zainteresovana za kulinarstvo - sa osmehom kaže Bane. Period najranijeg detinjstva pamti po cicvari i popari, koje danas izbegava da jede.
- Još uvek pamtim domaći pečeni hleb, cicvaru, poparu i mladi sir koje su pripremale mama i baka. Međutim, poparu i cicvaru nikada nisam mogao da jedem. Prženice obožavam, doručkujem ih u kombinaciji sa domaćim džemom i jogurtom! - rekao je maneken dok je pripremao čizkejk.

Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još