Zlatan Stipišić Džiboni: Ne znam da li sam dobar otac

Zlatan Stipišić Džiboni: Ne znam da li sam dobar otac

Autor: | 27/12/2011

0

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pevača Zlatan Stipišić Džiboni za hrvatske medije je poverio da mu je godina koja broji poslednje dana donela puno koncerata, ali i ranu na srcu jer mu je umro otac. Uživajući sa sinovima i kćerkom za Božić je kitio jelku, ali je otkrio da i dalje ne zana da li je svojoj deci dovoljno dobar otac.
- Otkad sviram, nisam kod kuće za Badnje veče, ali ovog Božića sam posle sto godina i ja tradicionalno kitio jelku sa porodicom - rekao je za Extru Zlatan Stipišić Giboni, koji je uživao u porodičnoj atmosferi sa suprugom Sanjom, sinovima Lorencom i Random i kćerkom Tanjom.
U intervju se osvrnuo na godinu koja je započela divno, sa prepunim dvoranama, a završila se više nego tužno.
- Sve je bilo super do trenutka kada je moj otac završio u bolnici i umro. To je bacilo u senku sve i jako je teško pogledati 2011. godinu sa distance i sećati je se po prepunim dvoranama i odličnoj atmosferi. Sećaću je se po odlasku oca. Njegov gubitak me je jako potresao i nenadoknadiv je - rekao je Džiboni.
Popularni Džibo se osvrnuo i na svoju decu pa je rekao da ne zna koliko su oni njime zadovoljni.
- Malo sam atipičan, dosta sam nesiguran u sebe kao oca. Roditeljstvo je jedino zanimanje za koje ne izdaju licencu. Ponekad, kad me nešto pitaju, osećam se kao da idem u prvi razred, ne znam šta bih im rekao. Lepo je biti otac, ali slažem se da je svako dete zaseban fakultet - rekao je Stpišić i priznao kako je on u odgajanju dece mnogo "mekši" nego njegov otac.
- Ne znam da li je to ispravno, ali ja sam puno mekši. Sećam se da je moj otac sve po kratkom postupku rešavao jer sam ja bio od materijala koji je trebao tvrđu ruku. Kad se setim sebe sa 15 godina, razumem ga. Ali da nije bio takav, ko zna kako bih završio - rekao je jedan od najpopularnijih muzičara u regionu.
Kad je reč o inspiraciji, Džiboni je otkrio da ga najviše inspirišu razgovori.
- Moje pesme su otvorena pisma ljudima koje volim, ono što bih im rekao kada bi me pitali - dodao je i priznao kako je pesma "Šta će meni moja deca reći'" pogodila sve očeve koji su se razveli, ali da bi se osećao kao kukavica da je nije objavio.

Izvor: Novostionline

Foto: Story.hr

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još