Džiboni: Koncerti su moja terapija

Džiboni: Koncerti su moja terapija

Autor: | 04/10/2011

0

Posle spektakularnog nastupa u novosadskom „Spensu“, popularni splitski muzičar Zlatan Stipišić Džiboni oduševljeno je sumirao utiske, prisećajući se silaska u publiku i razmene emocija sa obožavaocima tokom tročasovnog koncerta, u subotu uveče. Gotovo deset hiljada ljudi priredilo je Džiboniju nezaboravan doček i, već s prvim taktovima numere „Činim pravu stvar“, iskazalo radost zbog dolaska jedne od najvećih muzičkih zvezda na teritoriji bivše Jugoslavije.
- Reakcija na prvu pesmu bila je kao da sam izašao na bis, pa sam se zapitao u sebi šta ćemo da radimo još dva i po sata. Bilo mi je, zaista posebno, želeli smo da publika oseti našu nameru i to uopšte nije bio rutinski koncert.
Sjajan nastup, u kojem su se smenjivale pesme sa poslednjeg albuma „Toleranca“ i stari hitovi, poput „Mirakula“ i „U ljubav vjere nemam“, Džiboni je upotpunio stalnom komunikacijom s publikom i brojnim porukama ljubavi.
- Za mene su koncerti terapija i za one koji slušaju i za onog koga slušaju. Bez doze spiritualnog, prepušteni samo materijalnom, postaćemo sebični, što nipošto nije dobro. A ja sam, ipak, ma koliko to zvučalo staromodno, biće koje veruje. 
Nakon rasprodatih koncerata u Subotici i u Novom Sadu, nameće se i pitanje Džibonijevog koncerta u Beogradu, koji, po svemu sudeći, nije daleko.
- Razgovarao sam baš o tome sa velikim prijateljem Pecom Popovićem i verovatno će doći do toga, ali u nekom intimnijem prostoru. Na ljude ne gledam kao na krompire i nije mi bitno da li ih je 500 ili nekoliko hiljada. Naročito što volim intimnije svirke, koje su neisplative, ali romantične.

Izvor i foto: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin