Džon Kjuzak u luksuznoj vili na Senjaku!

Džon Kjuzak u luksuznoj vili na Senjaku!

Autor: | 30/11/2010

0

Holivudski glumac Džon Kjuzak ovih dana boravi u našem glavnom gradu gde snima film “Gavran” o poslednjim danima čuvenog američkog pesnika Edgara Alana Poa. Snimanje se uglavnom odvija noću na ulicama Beograda, a Kjuzak koji u Holivudu važi za ekscentrika doveo je u glavni grad Srbije čitav tim uključujući tu i ličnog kuvara, prijatelje, ali i telohranitelje. Beograd se ovih dana tokom noći prerušava u ulice američkog grada Baltimora iz 1849. godine, gde se i dešava radnja filma “Gavran” koja prati poslednjih pet dana u životu Edgara Alana Poa. Džon Kjuzak, koji u ovom filmu igra slavnog pisca, u Beograd je doputovao u subotu po podne, a odseo je u iznajmljenoj vili na Senjaku u koju je smestio i čitav tim pomoćnika koje vodi svuda sa sobom. Tu su, između ostalih, i njegov lični kuvar, kao i telohranitelj.
Iako je poznato malo detalja vezanih za samo snimanje u Beogradu, pretpostavlja se da će se ekipa kroz dve nedelje preseliti u PFI studio u Šimanovcima, odmah pošto se još jedan holivudski film “Lock Out”, koji se trenutno tamo snima, privede kraju. Neke od scena za film će se paralelno snimati u Beogradu i Budimpešti, s tim da je veći deo produkcije u Mađarskoj zbog poreskih olakšica koje ova zemlja nudi. Inače, čim su se pojavile prve fotografije sa snimanja “Gavrana” na setu u Budimpešti, krenula su nagađanja hoće li Kjuzak uspeti da iznesi lik jedne takve veličine kakav je Po, onako kao to publika očekuje.
Reditelj ovog ostvarenja Džejms Mektig izjavio je da je film izmišljena priča, ali da će svi poznati elementi pesnikovog karaktera biti uključeni u ovaj triler.
- Biće puno krvi, što nekako i ide uz film o Edgaru Alanu Pou i njegovo stvaralaštvo. Ima puno mračnih i paranaoidnih elemenata u stvarima koje je Po postigao kao pisac, a koje želim da prenesem na veliko platno. Želim da publiku prenesmo u Baltimor s kraja XIX veka, ali kroz Poov pogled na svet -
objasnio je Mektig.
Inače, nakon niza filmskih promašaja i loših uloga, ove godine je doživeo svojevrsnu filmsku renesansu. Naime, kako mu je pre nekoliko godina karijera krenula nizbrdo, Kjuzak se tako povukao u sebe, a činjenica da ga je poremećena obožavateljka Emili Lederman uhodila, sve dok nije uhapšena, naterala ga je da se dodatno izoluje. Zanimljivo je da je tokom ovog profesionalno lošeg perioda snimio i parodiju “War, Inc” u kojoj je igrao i naš glumac Sergej Trifunović, a budući da je sada u “Gavranu” dobio manju rolu ponovo će imati priliku da na velikom platnu sarađuje sa Kjuzakom. Trifunović je tada svoju saradnju sa Kjuzakom ocenio kao veoma kreativnu.
- Sa Džonom Kjuzakom sam se konsultovao najviše. On je vrlo inspirativan i talentovan lik, pun sjajnih predloga i motivacije. I, naravno, sa Hilari Daf, koja mi je verenica u filmu - ispričao je Trifunović pre dve godine.
Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin