Dragan Bjelogrlić sa filmom "Montevideo, Bog te video" doživeo ostvarenje sna!

Dragan Bjelogrlić sa filmom "Montevideo, Bog te video" doživeo ostvarenje sna!

Autor: | 19/12/2010

0

Dragan Bjelogrlić, reditelj filma “Montevideo, Bog te video”, čija će premijera biti održana 20. decembra u “Sava centru”, rekao je na predstavljanju filma u subotu da je ovim delom odsanjao svoj dugogodišnji san i da je snimio film koji predstavlja istinitu bajku.
Bjelogrlić je u ovoj priči o pripremama reprezentacije Kraljevine Jugoslavije za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Urugvaju 1930. godine okupio zanimljivu glumačku ekipu koju čine i proverena imena poput Sergeja Trifunovića, Mime Karadžića, Vojina Ćetkovića i Srđana Todorovića, ali i buduće zvezde kao što su Miloš Biković, Petar Strugar i Nina Janković.
Reditelj Bjelogrlić, kojem je ovo prvi put da režira igrani film, kaže za “Blic” da je oduševljen novom generacijom mladih glumaca i da mu je jedina briga tokom snimanja bila da li će uspeti da energiju koju je osetio na setu prenese i na filmsko platno.
- Sanjao sam da ću nekada gledati ovakav film, a pošto nisam mogao da ga gledam, rešio sam da ga sam snimim. Pošto sam tačno znao kako bi trebalo da se ispriča ova priča, odlučio sam da je ja i režiram, iako je prva varijanta bila da budem producent i da igram jednu od uloga - kaže Bjelogrlić.
Na pitanje otkud jedna tako romantizovana vizija Beograda, Srbije i fudbala u njegovom filmu, on odgovara da voli takve priče.
- Ja volim romantične priče o ljubavi i prijateljstvu i ljudskim iskušenjima. Generalno, volim romantiku, iako za sebe ne bih baš rekao da sam romantičan čovek. Malo je takvih naših filmova. Ako neko i radi te romantične priče, rade se jeftino, na prvu loptu. Ovo je jedan neuobičajen srpski film, a ako neko ima zasluge za to, onda sam to ja, jer ne razmišljam uobičajeno - kaže Bjela za Blic.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još