Kada se on rodio, oglasilo se 49 zvona Hrama Svetog Save

Kada se on rodio, oglasilo se 49 zvona Hrama Svetog Save

Autor: | 26/02/2019

0

Maleni Stefan Karađorđević napunio je juče godinu dana. Ponosna mama princeza Danica Karađorđević je to obeležila na Instagramu i čestitke samo pristižu.

"Prva godina puna radosti i najlepših uspomena. Srećan rođendan, Stefane", napisala je Danica.

"Srećan rođendan našem princu", "Najsrećniji od srca", "Srećan rođendan našem princu! Živ, zdrav i srećan bio", "Neka vam je zdrav i srećan 100 godina", "Srećan rođendan našem dragom Princu! Želim mu mnogo zdravlja, sreće i sve najlepše što život pruža!", samo se nižu čestitke.

Princ Stefan Karađorđević: Neodoljivi dečak srpskog dvora  Foto Luka Šarac

 

Baš je vreme proletelo, kao da se juče oglasilo 49 zvona Hrana Svetog Save u Beogradu i zvona u manastiru Žiča, čime je bilo obeleženo njegovo rođenje.

Stefan se rodio u Beogradu, 90 godina nakon rođenja poslednjeg prestolonaslednika u porodici Karađorđević, princa Tomislava Karađorđevića.

 

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/princ-filip-danica-karadordevic-postali-roditelji-na-svet-je-stigao-naslednik/

 

 

Njegovo krštenje obavljeno je u decembru prošle godine u Crkvi Svetog Andreja u okviru dvorskog kompleksa na Dedinju (bilo je to prvo krštenje našeg prestolonaslednika u našoj zemlji posle devet decenija).

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/prvo-srpsko-kraljevsko-vencanje-privuklo-paznju-stranih-medija-britanci-ocarani-filipom-i-danicom/

 

 

Danica i Filip Karađorđević venčali su se u oktobru 2017. godine u Sabornoj crkvi. Njihova svadba bila je prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle jednog veka i venčanja kralja Aleksandra i kraljice Marije.

hellomagazin.rs Luka Šarac

Slične Vesti