Bili su jači od svega: Punih 35 godina Mira Furlan volela je njega, bio joj je sve (foto)

Bili su jači od svega: Punih 35 godina Mira Furlan volela je njega, bio joj je sve (foto)

Autor: | 22/01/2021

0

Život Mire Furlan prerano je prekinut. Vest da nas je u Americi u 65. godini zauvek napustila naša sjajna glumica, potresla je čitav region, ali i svet. Kako prenose domaći mediji, Mira je preminula od posledica virusa Zapadnog Nila. Glumac Rade Šerbedžija naveo je da je glumica bila u komi.

- Bio sam u kontaktu sa Mirom Furlan često. Kad sam se vratio iz Amerike nazad, onda je to bilo ređe, ali dok sam živeo u istom gradu, Los Anđelesu, često smo se viđali i družili. Dugo je bolovala neizlečivo i teško. Bila je u komi. Tad je bila prekinuta bilo kakva veza sa njom – rekao je Rade u jutarnjem programu “Radio Televizije Srbije”.

Pročitajte: Srbija, region, ali i čitav svet s bolom se oprostio od legendarne glumice: Preminula Mira Furlan

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Beogradski mesec (@beogradskimesec)

I otišla je.... zauvek! Mirno i bez reči. Filmske uloge ostaju da nas večno podsećaju na veličinu i snagu njenog bića. O životu Mire Furlan prethodnih decenija i te kako se pisalo i pričalo. Nikada nije krila da je odlazak sa ovih prostora videla kao jedino rešenje tokom nemira koji su zahvatili zemlju u kojoj je živela. Rođena je u Zagrebu, a sada već davne 1991. godine, Mira se odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život.

Međutim, njenom putu do uspeha prethodio je niz nesrećnih događaja. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina. Život Mire Furlan od tog trenutka više nije bio isti. Smrt majke bio je pretežak udarac za nju, pre svega zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala, pisao je "Blic".

Pročitajte: Otkriven razlog smrti Mire Furlan – Oglasio se i Rade Šerbedžija - Bolovala je dugo i neizlečivo!

Chris Weeks/Getty Images for Hollywood Film Festival via Guliver

Život Mire Furlan obeležio je on

Godine 1986. Mira je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom. A oni su se iskreno voleli... Priča kako ju je Goran osvojio i danas se prepričava.

- Popeo se na jarbol broda koji nas je vozio od Hvara do Visa. Gledajući ga kako se jednom rukom drži na tom neopisivo visokom jarbolu, shvatila sam da je to čovek koji se ne boji. Konačno, rekla sam u sebi. Moji dotadašnji susreti sa osobama suprotnog pola uglavnom su bili susreti sa potpuno isprepadanim muškarcima. Panični strah od žena je ujedno i izvor nasilja prema ženama koje obeležava ove prostore. Taj strah i ta mržnja koja iz njega proizlazi takođe su po mom mišljenju bili i razlog linča moje malenkosti početkom devedesetih - rekla je svojevremeno glumica za medije.

Pročitajte: Mira Furlan - Živimo u jednom jako teškom svetu, kroz laži i buku je sve teže razaznati istinu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели showbuzz.hr (@showbuzzhr)

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Dobila je otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću. Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Prilikom ove emigracije, navodili su mediji, pomogla joj je pokojna Milena Dravić. Tamo su radili sve da prežive. Goran je radio kao dostavljač, asistent montaže i montažer. A Mira kao konobarica, prodavačica i kao prevodilac. Zakeli su se na večnu ljubav i dobili sina kome su dali ime Marko Lav.

U periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji "Izgubljeni" koja je ostvarila planetarni uspeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji. Ubrzo je dostigla izuzetan ugled u Americi te je 2014. dobila ponudu da predaje na filmskoj akademiji u Los Anđelesu, a nakon toga i na Njujorškoj filmskoj akademiji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kafana SFRJ (@kafanasfrj)

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Araya Diaz/Getty Images via Guliver