Ljiljana Perović o prošlim vremenima: Nekada sam za tri dana sajma mogla da zaradim za automobil!

Ljiljana Perović o prošlim vremenima: Nekada sam za tri dana sajma mogla da zaradim za automobil!

Autor: | 05/04/2017

0
Fashion Selection Moda Modna Revija Dom Omladine 14.10.2009. photo: Peđa Milosavljević

Liljana Perović je žena čije ime koje pamte neke starije generacije, ne samo u Srbiji, već i u svetu, jer ona je bila manekenka o koju se otimali mnogi poznati brendovi, za kojom su uzdisali muškarci širom sveta i koja je živela ono o čemu mnoge današnje devojke mogu da sanjaju.

Glamur, putovanja, revije... Jedna priča koja se teško može ispričati u par redova, ali koja, kako kaže Ljiljana, ponekad nije bila baš tako bajkovita kao što se na prvi pogled činilo.

Revija u okviru manifestacije Dani Beograda u Budimpešti, sa manekenkama: Mima Ražnatović, Jelena Mladenović, Ljiljana Tica, Ljiljana Erić, Ljiljana Perović, Anđelka Stefanović, Zaga Vasiljević... u septembru '79.godine.

 

- Samo mogu reći da je nekada bilo mnogo posla u modnoj industriji. Ja sam se time bavila 16 godina, znači prosečno sam četiri dana u nedelji provela u putu. Taj posao danas ne mogu da prepričam, jer bi izgledalo da izmišljam ili da preterujem - rekla je Perovićeva.

Minja Dimić, Ljiljana Perović i Ljiljana Tica

U nekadašnje vreme naše manekenke su zarađivale dobro i njihov posao je bio cenjen i dobro plaćen.

- Činjenice stoje da sam tada za tri dana sajma mogla da zaradim za automobil. Možda je ružno što pričam o novcu, ali sam nedeljom snimala oglase za robnu kuću, a slajd za novine se plaćao tadašnjih 100 maraka, a ja sam za taj jedan dan mogla da snimim 10 slajdova koji su usvojeni. To je prosta računica - priča Ljiljana za Blic i otkriva kako je bilo kada se lepotice upute na put...

- Mi smo živeli kao neka porodica. Šalili smo se na tim putovanjima da bi nam bilo lakše. Dosta sam žurki propustila, dosta izlazaka po kafićima kada sam bila mlada. Pretežno ste bili sami ili sa drugim ljudima s kojima se ne družite privatno.

Danas se ona bavi modnim novinarstvom, ali i dalje vodi računa o svom izgledu, hrani se zdravo, uživa u svakom trenu života i dalje se osmehuje svakoj nedaći i problemu, jer ooptimizam je njeno drugo ime.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. Peđa Milosavljević/facebook

Pročitajte još

Najnovije vesti