Veliki povratak Dubravke Mijatović: Prva srpska glumica u ulozi supruge Stefana Nemanje

Veliki povratak Dubravke Mijatović: Prva srpska glumica u ulozi supruge Stefana Nemanje

Autor: | 12/05/2017

0

-Ana je, možda je ta reč izanđala, ipak srpska majka. Da ništa drugo nije uradila, rodila je Stefana Prvovenčanog, prvog srpskog kralja i Svetog Savu, i to je veoma važno, kaže glumica o snimanju serije koje se juče odvijalo u Sirogojnu.

Vojin Ćetković kao Stefan Prvovenčani: Videćete kako su se Nemanjići borili da Srbija postane kraljevina

Dubravka je prva srpska glumica koja je ponela ulogu supruge Stefana Nemanje.

- Igram Anu, kao suprugu velikog župana, a kasnije i kao monahinju. Moja uloga je zahtevna, jer je istorijskih činjenica iz toga doba veoma malo, ali je u neku ruku to i dobro jer nam pruža slobodu da napravimo tu ženu onako kako mi mislimo da bi trebalo da izgleda - otkriva za Dubravka Mijatović.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/dubravka-mijatovic-zelim-da-me-ljudi-znaju-po-ulogama-a-ne-po-tome-koju-haljinu-sam-imala/

- Pronikli smo dobro u istorijsku epohu koju nam je zadao scenarista Gordan Mihić, dobili smo glumce koje smo hteli i zbog toga snimanje teče po planu. Ušli smo u srž porodice Nemanjića, odnosa Stefana Nemanje sa svojom suprugom Anom i trojicom sinova. Neke stvari u srpskoj srednjovekovnoj i sadašnjoj porodici su iste. Mihićevi likovi u ovoj seriji nemaju mitološke oreole - ispričao nam je reditelj serije Marko Marinković.

Prvi trejler za seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/dubravka-mijatovic-napravila-sam-svoj-mikrosvet-da-bih-ostala-normalna/

Za scene iz svakodnevnice Nemanjića, u okruženju koje priliči tom dobu kako smo imali prilike da vidimo na setu, neki od statista su naoružani mačevima i štitovima, drugi su odeveni u seljačke odore, zabavljeni svojim životom oko dvora. Stado ovaca koje je juče plandovalo pred jednom od kućeraka oko kojih se snimaju "Nemanjići" dopremljeno je - iz Sopota.

Bračni par opet zajedno pred kamerama – Sloboda i Vojin kao Ana i Stefan Prvovenčani

Pred mnogobrojnom ekipom je još 60 dana snimanja. Sa Zlatibora sledi selidba na Smederevsku tvrđavu, potom u Trebinje, Beograd, Rašku, Crnu Goru.

Hellomagazin.rs Stefan Tomasevic /Ata